Изминаха две години от смъртта на знаменития проф. Чирков, който

...
Изминаха две години от смъртта на знаменития проф. Чирков, който
Коментари Харесай

Заветът на проф. Чирков: Следвайте го и ще промените живота си!

Изминаха две години от гибелта на популярния проф. Чирков, който приживе оказа помощ на стотици българи да си върнат здравето и остави незаличима диря в техните сърца. Днес си спомняме за него, с някои от най-силните му думи.

" След дългогодишното ми проучване на човешкото тяло и най-много на човешкото сърце съветът ми е доста елементарен: хранете се рационално. Първото и най-важното изискване, с цел да живеете дълго и щастливо. Движете се, разхождайте се – всяка наша клетка изпитва голяма нужда от придвижване.



Избягвайте напрежението, злобата, кавгите, желанието да си отмъстиш. Сърдечните заболявания се предизвикат от мозъка, всичките ни заболявания са реакция на мозъка. Не го оставяме да си прави работата, както би трябвало, товарим го с извънредно рискови отрицателни мисли, и той ни отмъщава, с цел да се отбрани. Усмихвайте се по 20–30 пъти дневно, и ще живеете здрави, без болежка и щастливи.

Хранете се постепенно, с финес и хубост в придвижванията, с умерени количества. Така ще живеете най-малко с 15 години по-дълго. Аз постоянно съм се съобразявал какво и какъв брой хапвам и в никакъв случай не съм пушил. Животът към нас е цялостен с приятни изненади, намерете ги. Не се лутайте като коне с капаци, в близост има доста благоприятни условия за необикновено приятни преживявания. Сигурен съм, че чудесата, които ни обкръжават, няма да свършат.



България има нужда от създаване на институция, която да се грижи за достойния живот на възрастните хора. Има доста самотни българи, които живеят в беднотия и нерадост. Никой не ги поглежда, не беседва с тях, даже ги отбягваме. А тъкмо тези българи са построили като темперамент младежите, които в този момент се считат за българското цивилизовано общество.



Три неща би трябвало да пожелаеш за теб и на другите – здраве, наслада и положителни другари. Три неща би трябвало да контролираш и овладяваш – характер, език, държание. Три неща би трябвало да култивираш – храброст, добрина и обич към близките. Три неща би трябвало да дадеш – опция на бедните, разтуха на тъжните, хвалба на този, който заслужава. Три неща би трябвало да избягваш – свирепост, пренебрежителност и непризнателност. Три неща, на които да се възхищаваш – хубостта на природата, на децата и на възрастните хора.

проф. Александър Чирков
(27 януари 1938 – 24 ноември 2020)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР