Изложението ще продължи два дниМинистерството на земеделието организира международно изложение

...
Изложението ще продължи два дниМинистерството на земеделието организира международно изложение
Коментари Харесай

Явор Гечев ще открие днес Международно изложение за местни продукти в Русе

Изложението ще продължи два дни

Министерството на земеделието провежда интернационално ревю на локални артикули в зала „ Арена Русе “ на 9 и 10 декември със съдействието на Община Русе. На форума ще бъдат показани артикули, създадени на териториите на Местните инициативни групи, финансирани по метода „ Водено от общностите локално развиване “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Събитието ще бъде съпроводено с тематичен спорен конгрес с задгранично присъединяване.

Двудневното интернационално ревю ще бъде публично намерено от министъра на земеделието Явор Гечев, а на него ще вземат участие и кметът на Община Русе Пенчо Милков и ръководителят на Управляващия орган на Програмата и заместник-министър Георги Събев. Очаква се да участват представители на локалните общности от България, Румъния и други страни на Европейския съюз.

Изложението има за цел да даде опция на дребните компании – производители и търговци на храни, питиета и занаятчийски артикули от селските региони да показват своята продукция пред необятната общност. Това ще даде по-голяма гласност на производителите.

Форумът е третото за годината сходно обществено събитие, което се провежда от Министерството на земеделието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР