Изложението на игралната и развлекателната индустрия BEGE 2023 за 14-и

...
Изложението на игралната и развлекателната индустрия BEGE 2023 за 14-и
Коментари Харесай

Фирми от три континента представиха бъдещето на игралния сектор на BEGE 2023

Изложението на игралната и развлекателната промишленост BEGE 2023 за 14-и път събра компании и представители на сектора от три континента , с цел да покажат новаторски артикули и услуги. Фирми от бранша разположиха щандовете си в Интер Експо Център в София върху повърхност от 7800 кв. м. Мащабното събитие събра компании-изложителки от десетки страни, измежду които Съединени американски щати, Китай, Германия, Испания, Англия, Чехия, Словения, България и други Организатор на събитието е първата браншова организация в България - Асоциацията на игралната промишленост в България (АИИБ), която е учредена през 1992 година

BEGE е най-голямата годишна среща на експерти от промишлеността в Европа - производители и снабдители, наземни и онлайн оператори, афилиейти, снабдители на платежни услуги, медии и асоциации, като уредниците регистрират все по-голямо наличие на онлайн бранша. Тази година събитието беше посетено от над 6 000 души от страни като Германия, Англия, Австрия, Италия, Кипър, Хърватия, Чехия и други

" България се трансформира в софтуерен хъб на игралната промишленост. Компании от целия свят избират да влагат в страната и да пренесат офисите си тук. Вече има над 30 задгранични компании, които ситуират студиата си за стрийминг, техническия съпорт и обслужване на клиенти в София и Пловдив ", сподели Ангел Ирибозов, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на игралната промишленост в България . Той изнесе данни, съгласно които държавните доходи от хазартни действия за интервала 01.01.2023 година - 30.09.2023 г са 286 млн. лв..

Традиционно бяха връчени и премиите BEGE Awards за достижения в игралната и развлекателната промишленост. Това стана на изискана гала комплекса Palms Royale Sofia в Гранд хотел Милениум. В 22 категории бяха отличени компании, организации и персони, съдействали за развиването на игралната промишленост през последната година. Кристалните статуетки бяха в разнообразни категории, измежду които " Иновативен онлайн артикули на годината ", " Онлайн стрийминг студио на годината ", " Онлайн платформа на годината ", " Доставчик на годината ", " Изпълнителен шеф на годината ", " Забележителен принос ", и други Специален посетител на премиите беше именитият полузащитник на Валенсия - Гайска Мендиета, който поздрави събралите се експерти от сектора.

Паралелно с BEGE 2023 се организира и Източноевропейската конференция на игралната промишленост (EEGS), която даде информация и разбори за последните регулаторни и софтуерни промени в игралната промишленост освен в Европа, само че и в целия свят. Сред тематиките на форума тази година бяха геймификацията и изкуствения разсъдък, трендовете в цифровия маркетинг, както и сегашното и бъдещето на регулациите и виновната игра. Панелисти в двудневния конгрес бяха водещи интернационалните специалисти от сектора от над 20 страни.

На 21-ви и 22-ри ноември програмата на EEGS предложи на експертите от сектора две съпътстващи събития Майсторски клас 2023 на тематика " Ефективно потребление на обществени мрежи в игралната промишленост " и Афилиейт конференция с представители на компании, свързани с игралния бранш, които обмениха хрумвания и опит и построиха нови бизнес контакти.

През 2024 година ще се организира 15-ото издание на BEGE и EGGS , което още веднъж ще събере представители на промишлеността и ще обхване най-важните и значими тематики за бранша. В годините BEGE съумя да се наложи като едно от най-значимите игрални събития в целия свят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР