Изложение Световно образование – Пролет 2022 пристига и в Пловдив

...
Изложение Световно образование – Пролет 2022 пристига и в Пловдив
Коментари Харесай

Голямо световно изложение предстои в Пловдив

Изложение Световно обучение – Пролет 2022 идва и в Пловдив на 27 март и ще гостува в " Гранд хотел Пловдив ". Това е най-голямото сходно събитие от три години насам и в него ще вземат участие над 45 просветителни институции от 13 страни в Европа. Американски университети са показани посредством свои филиали в Австрия, Германия, Гърция, оповестиха за Plovdiv24.bg уредниците от " Интеграл “.

Топ 5 на дестинациите, към които има максимален интерес за идната образователна година, е както следва: Нидерландия, Германия, Австрия, Англия, Италия. Що се отнася до специалностите, с максимален дял по повод привличането на кандидат- студенти продължава да бъде просветителното направление Бизнес, стопанска система, финанси, следвано от Компютърни науки, Инженерни науки, Дизайн, Медии и връзки и Хуманитарни науки.

С най-вече университети – 10 на брой, взе участие Нидерландия, която е и номер 1 в интереса на българските кандидат-студенти в чужбина. Това е и повода, с изключение на щандовете на обособените холандски университети, за поредна година профилираният щанд за образование в Нидерландия да дава цялостна информация и самостоятелни съвещания. На форума присъединяване ще вземе и един от най-известните нидерландски университети – Технологичният университет в Айндховен (Eindhoven University of Technology). Той е #3 в Холандия, #34 в Европа и #99 в света съгласно класацията QS University Ranking и в Топ 30 на фирмите за научно-развойна активност. Не по-малък интерес притеглят и реномираните университети Тилбург, Хага и Фонтис.

Крайният период за кандидатстване в Нидерландия за стратегиите, които не са с лимитиран банкет, е 1 май. С изключение на логика на психиката, компютърни науки и инженерство, архитектура и бизнес администрация в някои университетски университети, за останалите специалности приемът за академичната 2022-2023 година в Холандия към момента e отворен.

Специална опция за Нидерландия, която ще се предлага на форума е гратис кандидатстване за учебната  2023-2024 година Тя се отнася за учениците, които сега са в 11-ти клас.

За първи път със личен щанд участва и известната немска работа за научен продан DAAD. Тя е самостоятелна институция, подкрепяна и финансирана от немското федерално държавно управление, която съставлява 365 университета в Германия. DAAD е най-голямата организация в света, която работи в региона на интернационалното академично съдействие. Тя разполага и с огромни благоприятни условия за разпределяне на стипендии за образование в Германия на задгранични студенти, като финансирането се отнася за всички равнища на висшето обучение – бакалавърски стратегии, магистратури, докторантури и пост докторски стратегии. Списъкът на стипендиантите на организацията включва доста известни персони, една от които и световноизвестната канадска писателка Маргарет Атууд. Чрез DAAD посетителите на ревюто Световно обучение ще имат опция да се съветват от първа ръка за всички благоприятни условия за продължаващо обучение в Германия, която обичайно е в топ 5 на търсените дестинации измежду българските претенденти.

Наблюдава се двойно повишаване на интереса към Италия, оповестяват от " Интеграл “. Това е и една от аргументите за пръв път на ревюто със личен щанд да взе участие известният италиански стопански университет Бокони, измежду чиито ученици е и интернационалният финансист и някогашен министър-председател на Италия Марио Монти. Форумът е изключително настоящ за кандидат-студентите с интерес към Бокони, защото крайният период за подаване на документи за бакалавърските му стратегии е 14 април.

Вече са отворени за актуалната акция и системите за кандидатстване в два от най-популярните университети в Австрия – Университетът във Виена и Икономическият университет във Виена. Очаква се от април да отворят системите и в други. Интересът на претендентите, търсещи продължение на своето висше обучение в Австрия, е ориентиран най-вече към просветителните институции в по-големите градове – Виена и Грац. Преобладаващите специалности са бизнес и стопанска система, ръководство на туризма и хотелиерство в Webster University, Икономическия университет и Университетът Модул във Виена, както и компютърни науки и инженерство в Техническия университет в Грац.

За първи път на тазгодишния пролетен конгрес Световно обучение ще взе участие отдел " Образование “ към Испанското посолство, както и University of Alcalá – един от най-привлекателните за задгранични студенти университети в Испания. По интерес и запитвания Испания се подрежда директно след Италия в желанията на кандидат-студентите.

Англия продължава да бъде неоспорим любимец в Европа в специалности като архитектура, театрални изкуства, медицина, стопанска система, естествени науки, комбинирани специалности, стратегии с включен стаж по специалността. И през актуалната кандидатстудентска акция университетите от Обединеното кралство резервират политиката на финансови тласъци за студенти от Европейски Съюз. Пример е и един от участниците на форума – лондонският Middlesex University, в който таксата за образование е понижена до 9500 паунда за всички години от образованието. Brunel University, University of Portsmouth са също измежду институциите с такси на равнищата на локалните – 9250 паунда на година, до момента в който Royal Holloway, University of London отпуска стипендия от 60% върху разликата сред 9250 и таксите за интернационалните студенти, които са в диапазона 17 – 21 000 английски паунда и зависят от програмата.

С влизането в действие на промяната в гимназиалното обучение в България и настъпилите промени в просветителната система се усилват и запитванията от възпитаници в 10-и клас по отношение на избор на подобаващ профил във втори гимназиален стадий съгласно ползите им за бъдещо образование и професионално развиване. Учениците и техните родители се интересуват какви са условията на западните университети, с цел да могат да създадат осведомен избор и да бъдат конкурентни. Изборът на профил е обвързван и с подготовката по избрани предмети, нужни за кандидатстване както във ВУЗ в България, по този начин и в чужбина. За по-специфични стратегии като медицина, инженерни науки, биология, фармация, архитектура се изисква проучването на профилиращи предмети като биология и химия или математика и физика. На този ранен стадий е водещ по-скоро изборът на компетентност, в сравнение с съответната дестинация. Кандидатстващите следва да знаят, че е допустимо да се появи условие и за полагане на приравнителен изпит в някои университети.

На всички въпроси от сходен темперамент дава отговор курсът за избор на компетентност и професия  " Кариерен навигатор “, който уредниците оферират и към който има все по-нарастващ интерес.

След София на 16 март, ревю Световно обучение ще се организира и в Бургас – на 28.03., понеделник (Регионална библиотека П.К.Яворов); Варна – на 29.03., вторник (хотел Галерия Графит).

Научете повече тук -
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР