Изложбата Италия. (Не)видимите истории се организира от Glocal Project Consulting

...
Изложбата Италия. (Не)видимите истории се организира от Glocal Project Consulting
Коментари Харесай

Кодирани записи от Италия

Изложбата " Италия. (Не)видимите истории " се провежда от Glocal Project Consulting в съдействие с Римския централен институт за демоетноантропология, с научната съгласуваност на шефа на института Леандро Вентура и неговия екип, научи ДУМА от Националната изложба. Експозицията преразказва кодирани записи на истории и неписани мемоари, интерпретиращи нематериалното завещание като културен кулоар, като корпус от познания и умения и като експресивно разнообразие, което в самостоятелен, районен и в народен мащаб сформира човешката мозайка от това, което назоваваме италианско или италианщина.

Проектът е умислен като мултисензорно странствуване в сърцето и душата на италианците, артикулирано и осъществено като невидима нишка на Ариана, целяща да ни води в лабиринта на нашето безгранично човешко и културно завещание, сред минало, настояще и бъдеще. Експозицията предлага на фена полифонично визуално-звуково потапяне, което варира от известни шествия до документални филми за обичайна италианска кухня и музика. Визуалният маршрут е пъстър с етнографски предмети към момента не археологически, само че към този момент не и модерни - свирки, игри, оброчни плочки, елементарни принадлежности за хранене, табели за сергиите на улични продавачи. Те предават неповторимо чувство за непрекъснатост, носят огромен и любопитен описателен капацитет, който ни оказва помощ да възприемем и разкрием минали гласове и истории.

В изложбата, която се открива на 30 януари от 18 ч. в Двореца, пл. " Княз Александър I ", ще бъдат показани произведения на Томазо Кашела, Гайа Скарамела, Флавио Фавели, Дарио Гибаудо, Силвия Джамброне, Мария Лай, Франческо Лаурета, Давиде Моналди, Луана Перили, Рокси в кутията (Roxy in the box), Маринела Сенаторе, Анджело Маринели, Джузепе Стампоне, Серджо Туминело, Дзаелия Бишоп. Те ще може да се преглеждат до 26 април.

Куратори са Доминик Лора и Микол ди Вероли, аудиовизуална идея OpenLab Company ООД, Рим, видео Франческо де Мелис, научна съгласуваност Леандро Вентура, Стефания Балдиноти, Анна Сикуредза.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР