Изложба, космически ателиета и дегустация на космическа храна ще предложи

...
Изложба, космически ателиета и дегустация на космическа храна ще предложи
Коментари Харесай

Деца се обличат като космонавти и опитват лиофилизирана храна в НВИМ



Изложба, галактически ателиета и дегустация на галактическа храна ще предложи Националният военноисторически музей (НВИМ) на 9 и 10 април (събота и неделя) на своите гости във връзка Международния ден на авиацията и космонавтиката.

Атрактивна апаратура на фондация Easyart ще чака всички деца, които желаят да се срещнат от близко с планетите и да се трансфорат в същински космонавти , облечени в подобаващ костюм за странствуване из слънчевата система.

Учени от Института по криобиология и хранителни технологии ще опишат по какъв начин се прави галактическата храна и по какъв начин трудът на нашите откриватели отваря благоприятни условия за полети до Марс. А 30 от най-големите фенове на галактическите завършения ще могат да опитат лиофилизирана храна .

Галактически навигатори ще чакат всички деца, които мечтаят да се допрян до звездите и ще им оказват помощ да създадат сами съзвездие и собствен личен Музей на Космоса.

В рамките на галактическото премеждие гостите на Музея ще имат опцията да прегледат фотоизложбата „ България и Космосът “ , която показва българския принос в изследването на Вселената. Ще се срещнат с моменти от работата на двамата български космонавти Георги Иванов и Александър Александров и с любопитните разработки на българските учени , които улесняват живота в Космоса.

Програмата:

10.00 – 18.00 ч.: Изложба „ България и Космосът “;

11.00 – 12.00 ч.: „ Лиофилизираните храни – храни за космоса и бъдещето “ – презентация на ас. доктор Николай Солаков и ас. доктор Камелия Логиновска от Института по криобиология и хранителни технологии към Селскостопанска академия – София;

11.00 – 14.00 ч.: Пътуване в слънчевата система с фондация Easyart;

11.00 – 14.00 ч.: Детско ателие „ Създай Музей на Космоса “;

11.00 – 14.00 ч.: Детско ателие „ Направи си самичък съзвездие “.

В двата дни – 9 и 10 април, НВИМ ще работи с нормалното си работно време и входни такси, като присъединяване в ателиетата ще бъде изцяло гратис.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР