Изложба Икони върху сандъци от боеприпаси“ на украинските артисти Олександър

...
Изложба Икони върху сандъци от боеприпаси“ на украинските артисти Олександър
Коментари Харесай

Икони върху сандъци от боеприпаси показват украински артисти в София

Изложба „ Икони върху сандъци от муниции “ на украинските актьори Олександър Клименко и Соня Атлантова ще бъде показана в Полския институт в София. Откриването ще се състои на 7 април, оповестяват домакините, които са съорганизатори на събитието дружно с посолствата на Украйна и Полша у нас.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10085
Авторите стартират да рисуват икони върху сандъци от муниции през 2014 година Творците виждат, че капаците и дъната им доста наподобяват на дъските, върху които в миналото са рисувани иконите и тази аналогия ги въодушевява.

„ Проектът „ Икони върху сандъци за муниции “, който започнахме през есента на 2014 година, беше нашата обща фантазия за мир в Украйна. Една икона може доста добре да опише освен за събитията отпреди две хиляди години, само че и за трагичните превратности на актуалната война - войната, която се разиграва пред очите ни, войната, в която стотици хиляди души са директно забъркани и милиони са разселени “, разясняват създателите Клименко и Атлантова, представени от Българска телеграфна агенция.

В рамките на откриването на експозицията ще се състои и прожекция на „ Да заличиш един народ “ на режисьора Томаш Гживачевски. Документалният филм наблюдава разрушенията на културно завещание на Украйна, породени от съветските войски. Продукцията е снимана по поръчка на Националния институт за културно завещание и е финансирана със средства на Министерството на културата и националното завещание на Полша. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР