Излизането на Великобритания от състава на Европейския съюз, според един

...
Излизането на Великобритания от състава на Европейския съюз, според един
Коментари Харесай

Brexit може да струва на някои страни до 1% от БВП

Излизането на Англия от състава на Европейския съюз, съгласно един от най-тежките сюжети, може да коства на някои страни членки до 1% от брутния им вътрешен артикул. Такава прогноза изрече основният икономист на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) Сергей Гуриев.
„ Ако Brexit се окаже сложен, то някои от нашите страни ще пострадат “, сподели той, имайки поради страните, в които се реализират стратегиите на банката. „ Негативните последици от излизането на Англия от състава на Европейски Съюз няма да са пагубни, само че някои от нашите страни ще изгубят към 1% от Брутният вътрешен продукт “, съобщи още той. Според Гуриев отрицателните последици ще дойдат не от директни връзки с Англия, а от негативните резултати, които може да окаже самият Brexit.
Икономистът също по този начин призна, че все още няма изясненост за това дали договарянията сред Лондон и Брюксел ще завършат с постигането на взаимноизгодно съглашение. „ Сложно е да се предскаже по какъв сюжет ще се развият договарянията по Brexit “, съобщи той.
Разговорите сред Европейски Съюз и Обединеното кралство започнаха на 19 юни и би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което страните членки ще би трябвало да ратифицират съглашението на национално равнище. Шестият кръг от договарянията ще се организира на 9 и 10 ноември. Самото излизане на страната от Европейски Съюз би трябвало да стане през март 2019 година
От Лондон твърдят, че ще бъде реализирано взаимноизгодно съглашение с Брюксел, макар че не изключват и липса на договорка. Подобен случай е получил неофициалното название „ сложен Brexit “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР