Излезе първото класиране за гимназиите след 7-и клас. В столицата

...
Излезе първото класиране за гимназиите след 7-и клас. В столицата
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: Класираните ученици на първо желание след 7-и клас задължително трябва да се запишат

Излезе първото класиране за гимназиите след 7-и клас. В столицата за поредна година с най-голям бал са влезнали учениците в Софийската математическа гимназия. Класираните на първо предпочитание наложително би трябвало да се запишат безусловно, посочи в " Денят стартира " по началникът на РУО - София Ваня Кастрева.

" Ако не се запишат признатите възпитаници, те изпадат от класирането. Всички останали от второ до н-то предпочитание имат две благоприятни условия - или да се запишат, или да подадат заявление за втори стадий на класирането. Вторият стадий не пренарежда стремежи, то дава опция. Ученикът може да се придвижи на по-предно предпочитание или да остане на мястото, на което ", изясни Кастрева.

Според нея някои възпитаници се презастраховат, а други подценяват, че балът е определящ. Това води до комплициране и не реализиране на стремежи резултат. По думите й, доста е значимо да оцениш опциите и желанието

" Водещо е желанието, само че определящ е балът. Подредбата им значение, само че в последна сметка определящ е балът. Тези възпитаници, които останаха отвън класирането не са малко, само че почти всяка година са толкоз - 1088, а в този момент ще вземат участие автоматизирано във второ класиране, тъй като на втория стадий не се пренареждат стремежи, просто би трябвало да проявят самообладание ", посочи Кастрева.

Тазгодишният рекордьор във връзка с желанията - от 183 стремежи, които той е попълнил, е попаднал на седмото си предпочитание. Това е следващото доказателство, че е доста значимо да оцениш опциите си и желанието. А опциите са баловете, желанията са рейтингът на учебните заведения, добави още Кастрева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР