Излезе първата книга за грънджа на български "Всички обичат Сиатъл"

...
Излезе първата книга за грънджа на български "Всички обичат Сиатъл"
Коментари Харесай

Излезе първата книга за грънджа на български

Излезе първата книга за грънджа на български "Всички обичат Сиатъл " е първата книга за грънджа, която излиза на български.

Авторът Марк Ярм отделя три години за изявленията и срещи с всички забъркани, с цел да опише цялата история: основаването на банди като Soundgarden и Melvins, ранните години на фензина Sub Pop, гибелта на Андрю Ууд, колосалния триумф на Nirvana и Pearl Jam, медийният балон, самоубийството на Кърт Кобейн, тъжните последните години на Лейн Стейли и слизането на жанра от огромната сцена.



Ярм влага доста обич и резултатът е незабравим: същински, съкровен и героичен. Книгата бе показана в София в края на януари, когато за първи път хората имаха опция да си я купят. Сега следва показване в Пловдив.

В събота от 22 часа Rock Bar Download събитието ще бъде маркирано с тематичен концерт. Голяма част от музикантите са тези зад обичаните Seatlle Nights: Боби Косатката, Ангел Каспарянов, Пенко Скумов, Васко Райков, Иво Пешев, Недко Пенчев, Петко Петров и Георги Денчев, Виктор Стамболов и Никола Nixon Джоков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР