Изкуственият интелект не е екзистенциална заплаха за човечеството, смята президентът

...
Изкуственият интелект не е екзистенциална заплаха за човечеството, смята президентът
Коментари Харесай

Президентът на Майкрософт се застъпва за регулации на изкуствения интелект

Изкуственият разсъдък не е екзистенциална опасност за човечеството, счита президентът на Microsoft Брад Смит.

В изявление за Euronews той съобщи, че макар отсъствието на опасност, би трябвало да има защитни механизми, които се управляват от индивида.
Имаме потребност от защитни спирачки, които ще подсигуряват, че изкуственият разсъдък остава под човешки надзор. Можем да го създадем. Трябва да разберем по какъв начин. Ако би трябвало, да бъдат няколко пласта, тъй че постоянно да държим тази технология под надзор. Ако го създадем по верния метод, ще разберем, че AI не е екзистенциален риск.
Брад Смит – президент на Microsoft

Сега институциите на Европейски Съюз са в развой на договаряне на окончателния текст на закон за изкуствения разсъдък, който ще бъде първият по рода си.

Смит споделя, че неговата компания е била впечатлена от наличието на текста, само че приканва за по-голямо интернационално съдействие що се отнася до регулациите.
Реалистично е да се гони много необятно равнище на интернационална съгласуваност по отношение на регулациите на AI. Често го съпоставям с търговски аероплан. Имаме потребност от свят, в който можем да се качим на еднакъв аероплан, да прелетим границите и да слезем от него. Самолетът не се трансформира във въздуха. През 1944 г е имало среща сред държавните управления и е била основана интернационална организация, която да контролира стандартите за сигурност при самолетите. С изкуствения разсъдък ще бъде същото. Трябва ни обединяване на държавно равнище и да останем фокусирани върху тематиката.
Брад Смит – президент на Microsoft

Евросъюзът желае да завърши работата по закона за AI до края на годината, а дълготрайната цел е да бъде водач в ръководството на технологията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР