Изкуственият интелект може да повлияе на работните места на 300

...
Изкуственият интелект може да повлияе на работните места на 300
Коментари Харесай

Чатботовете започнаха да говорят помежду си на непознат език. Какво опасност крие това?

Изкуственият разсъдък може да повлияе на работните места на 300 млн. души по целия свят, сочи скорошно изследване.

Според специалиста по киберсигурност Любомир Тулев човечеството отива от ден на ден и повече към автоматизация на процесите.

„ В 80% от специалностите 10% от работата им може да се усъвършенства посредством машинизация. Така ще се понижи човешкото присъединяване. Изкуственият разсъдък може да бъде рисков. Това е по този начин тъй като чатботове към този момент започнаха да приказват между тях на чужд за хората език. Чатботът на Гугъл Bird и Chat-GPT си разговаряха на личен език. Ако тази връзка се разшири, какво ще вършим? Те имат дефинирани контроли, само че може да изскочат от рамката “, разяснява той.

По думите му при питане
Chat-GPT е дал отговор, че може да замести към 20 специалности.
„ Една от тях е на туристически сътрудник – може да дава оферти за разнообразни дестинации, както и преводачи, текстописци и редактори. Освен това специалности в областта на обслужване, счетоводство и маркетинг “, Тулев.

От своя страна Мария Стоева, управител продажби и бизнес развиване в организация за асортимент на фрагменти, счита, че изкуственият разсъдък може да бъде налаган от ден на ден поради оптимизация на разноските в подмяна на по-висока успеваемост.

„ С безвъзмездни и налични платформи към този момент можем да използваме за досадните и времеемки задания. Чатботът може да ни напомни по какъв начин да свърши нещо по-лесно “, разяснява тя.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР