Изкуственият интелект (ИИ) ще промени света на шпионажа, но няма

...
Изкуственият интелект (ИИ) ще промени света на шпионажа, но няма
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Изкуственият интелект няма да замени хората шпиони

Изкуственият разсъдък (ИИ) ще промени света на шпионажа, само че няма да размени потребността от хора шпиони, сподели ръководителят на английската разследваща организация MИ6 в мнение, оповестено през днешния ден, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция. 

Ричард Мур, шеф на английската работа за външно разузнаване, ще приказва в Прага за разрастващите се закани за Запада от страна на Русия и Иран и твърди, че " човешкият фактор " ще остане от решаващо значение.

" Изкуственият разсъдък ще направи информацията безпределно по-достъпна и някои се питат дали това няма да извади от строя разследващи служби като моята ", споделя той в извадки от ревюто си, оповестени авансово от държавното управление на Обединеното кралство.

" Всъщност евентуално ще се случи тъкмо противоположното ", прибавя той.

Мур, който и преди е предупреждавал, че Западът изостава от противниците си в конкуренцията във връзка с ИИ, ще уточни, че " неповторимите характерности на сътрудниците на верните места ще станат още по-значими ", като акцентира способността на шпионите да " въздействат върху решенията вътре в държавното управление или терористичната група ".

Публичното говорене за шпионаж към момента е нещо ново за английските разследващи служби, напомня АП. До 1992 година държавното управление отхвърляше даже да удостовери съществуването на МИ6, а обществените изявления на нейните ръководители са необичайност.

Според огласените извадки от ревюто на Мур, той ще каже на аудиторията си в резиденцията на английския дипломат, че президентът Владимир Путин към момента не съумява да реализира военните си цели. Той също по този начин ще упрекна Русия в " империализъм " в Африка и ще уточни Иран като страна, подхранваща продължение на спора в Украйна с доставката на безпилотни самолети и други оръжия на Русия.

Мур ще приказва в Прага поради " околните и продуктивни двустранни връзки сред Обединеното кралство и Чехия и също така за историческия подтекст след следващата съветска инвазия в Европа, оповестиха от кабинета му, съобщи Ройтерс.

Както и при предходната негова тирада, шефът на МИ6 ще обърне внимание на това, че Китай и Русия се надпреварват в преодоляването на технологии като изкуствения разсъдък и квантовите калкулации.

За човешкия фактор в разузнаването Мур ще уточни, че хората " в никакъв случай не са просто пасивни събирачи на информация: на нашите сътрудници могат да бъдат сложени цели и те да бъдат направлявани; те могат да виждат нови въпроси, които не сме знаели, че би трябвало да зададем ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР