Изкуственият интелект - бъдещето на производството. Заплаха или перспектива за

...
Изкуственият интелект - бъдещето на производството. Заплаха или перспектива за
Коментари Харесай

Кметът: Заплатите на пловдивчани растат по-бързо от средните доходи за страната!

Изкуственият разсъдък - бъдещето на производството. Заплаха или вероятност за нови работни места е той? Злополучната зоологическа градина в Пловдив. Ще отвори ли в миналото порти? Пътя Асеновград - Пловдив. Проблеми и решения. За идния пловдивски бизнес конгрес и по други проблеми приказва кметът на Града под тепетата Иван Тотев.
Бизнес форумът "Индустрия 4.0 или по какъв начин да влезем в скоростната лента към идната индустриална гражданска война " ще се организира на 28 и 29 септември в Пловдив.

Иван Тотев очерта задачите на форума, стартирал преди няколко години. Първите издания са били ориентирани към IT промишлеността, набираща мощ и в България. Постепенно той е прераснал в събитие, на което намират допирни точки от една страна цифровите технологии, от друга - индустриалните производства в града. Тази година следва най-мащабното издание с огромен брой интернационалните лектори и със съществено присъединяване от страна на фирмите в другите сфери.

Представители на държавното управление, Европейска комисия и локалната власт, интернационалните консултанти и визионери от новаторски компании ще дискутират и проучват резултатите на цифровата промяна и опциите, които технологиите отварят пред бизнеса и огромните индустриални производства.

Тотев акцентира, че трендовете, които произтичат от новите технологии, са общи за целия свят. Дигитализацията е един от отговорите на застаряването на популацията и неналичието на работна ръка, следено в света, счита той. Затова, от една страна, осигуряваме навлизането на дигитализацията, а от друга - подготовка и преквалификация на жителите, с цел да се отговори на търсенето на промишлеността.

Кметът на Пловдив удостовери, че темпът на повишаване на междинните приходи на пловдичани е по-висок от този на междинните приходи за страната. Този растеж като наклонност през последните години е много постоянен, сподели Тотев.

Целия диалог с кмета на Пловдив можете да наблюдавате във видеооткъса.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР