Изкуствен интелект скоро ще ви подсказва в реално време перфектния

...
Изкуствен интелект скоро ще ви подсказва в реално време перфектния
Коментари Харесай

Край на лошите срещи и интервюта за работа: Тези очила правят и най-големия неудачник в Бог

Изкуствен разсъдък скоро ще ви „ подсказва ” в действително време съвършения отговор на даже най-неудобните въпроси

Изкуственият разсъдък и в частност технологиите за различаване и писане на текст навлизат от ден на ден в ежедневния живот на хората.

Поредното доказателство е разработка на студенти от Универиситета в Станфорд, които са изработили специфични очила, с които считат да сложат завършек на... неприятните първи срещи и на неприятните изявленията за работа.

На първо четене звучи хумористично – като смешка. Но в действителност не е. Прототипът към този момент действа, въпреки и постепенно и фактически дава допустими отговори на евентуално сложни въпроси. Засега единствената проява на технологията е под формата на скеч изявление за работа в IT бранша. Студентите показват очилата посредством видео от уж-първо лице.

say goodbye to awkward dates and job interviews

we made rizzGPT -- real-time Charisma as a Service (CaaS)

it listens to your conversation and tells you exactly what to say next

built using GPT-4, Whisper and the Monocle AR glasses

with
— Bryan Hau-Ping Chiang (@bryanhpchiang)
Как в действителност работят очилата, които основателите им назовават „ rizzGPT ” или „ Услуга по харизма в действително време ”?

Казано доста в резюме – очилата „ слушат ” речта на събеседника ви, схващат я и ви прожектират препоръчан отговор пред очите. Зад този развой обаче стои комплицирана технология. Първо микрофонът, който се употребява, се намира в телефона ви, към който е обвързвано устройството на лицето ви. Реално той слуша. Звукът след това влиза в паметта на телефона, обработва се от процесора и резултатът минава през архитектурата на станалия прочут към този момент изкуствен интелект „ ChatGP ”, само че употребявайки новата му версия – GPT-4.

От там всичко е относително елементарно – изваденият към този момент като текст звуков файл, се задава като въпрос към GPT-4 модела и той дава отговор. Създателите на технологията, които са младежи на по 20 години, се надяват скоро целият този развой да се случва доста по-бързо – съвсем в действително време. Надеждата е скоро и хардуерът да бъде изкусен дотам, че да не наподобява все едно носите голяма лупа пред лицето си.

Предвид това с каква скорост се развиват технологиите, свързани с изкуствен интелект все още, можем да заподозрем, че очакванията на студентите напълно скоро ще се осъществят, изключително в случай че задоволително огромен вложител прояви интерес към устройството.

В същото време обаче навлизането на изкуствения разсъдък все по-дълбоко в човешката активност накара мнозина учени, бизнесмени и футуристи още предишния месец да изискат цялостната възбрана за период от 6 месеца на спомагателна разработка на ИИ. Идеята им е, че все още никой не знае тъкмо по какъв начин действат тези технологии и опасенията са, че в един миг, изключително в случай че бъдат „ освободени ” в интернет пространството, могат да придобият „ съзнание ”, резултатът от което ще бъде непредсказуем.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР