Изкуствен интелект може да проследява здравословното състояние на кораловите рифове,

...
Изкуствен интелект може да проследява здравословното състояние на кораловите рифове,
Коментари Харесай

Изкуствен интелект изучава „песните” на кораловите рифове

Изкуствен разсъдък може да наблюдава здравословното положение на кораловите рифове , като учи и разпознава " песните " им, написа " Сайънс дейли ", базирайки се на английско изследване.

Кораловите рифове имат комплициран звуков пейзаж , по който може да се съди за здравословното им положение. Тъй като работата е много трудоемка за хората, експерти от университета на Ексетър са обучили за задачата изкуствен интелект.

Авторите на проучването са основали неповторим логаритъм, в който са вложили записи както на здрави, по този начин и на заболели коралови рифове . По този метод изкуственият разсъдък да се е научил да прави разлика. В направените проби той се е справил чудесно със задачата, определяйки вярно в 92 % от случаите настоящото положение на рифа. 

Екипът предлага този метод да се употребява за следене на напредъка на плановете за възобновяване на рифовете.

" Кораловите рифове са изправени пред многочислени закани, в това число изменението на климата , тъй че следенето на тяхното здраве и триумфа на плановете за запазване е от жизненоважно значение ", споделя водещият създател Бен Уилямс. " Една от главните компликации е, че образните и акустичните изследвания на рифовете нормално се основават на трудоемки способи ", добавя експертът.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР