Изключително важно е да не позволим скандалите, които управляващите палят

...
Изключително важно е да не позволим скандалите, които управляващите палят
Коментари Харесай

Радев: Такава брутална мрежа за влияние върху правосъдната система не може без политическо покровителство

" Изключително значимо е да не позволим свадите, които ръководещите палят към себе си, меморандумите, които се подмятат, да не отклонят вниманието от главния въпрос - изсветляване на нерегламентираното въздействие, изсветляване на всички секрети на магистратски клубове и стигане до сърцевината освен в правосъдната система, а и разкриване на политическите покровителства ". Този коментар направе президентът Румен Радев пред публицисти.

" Една такава брутална построена мрежа за въздействие върху правосъдната система няма по какъв начин да мине без политическо застъпничество ", добави той.


По думите му каквато и да е ориста на това държавно управление, би трябвало да се стигне до края и в случай че няма съответната политическа воля в анкетната комисия в Народно събрание, съгласно него, ще има за в бъдеще завладяни институции.

Според Радев такива клубове ще надживеят ротацията.

Той прикани медиите и българската общност да оказват напън, тъй че да бъдат разкрити всички зависимости.

По-рано Радев разяснява, че справедливостта в публичното не е даденост.

" Трябва натурализъм в нашето комплицирано време и ежедневни старания. Българите го научихме по сложния метод в тежките години на прехода. Днес надали ни е по-леко във време на политически превратности, ротация на правила и полезности, блокаж на институции и феодализация, редом правосъдие в секрети клубове на магистрати ", добави Радев.

По думите му има преждевременно и необичайно законодателство, постоянно настрана от публичния интерес.

" Закони се одобряват без публично разискване, прокарват се значими промени в преходни и заключителни разпореждания, в закони, които нямат нищо общо със Закона за нормативните актове. Непрекъснато се прекрояват закони. Вчерашни ремонти се преправят ", съобщи още президентът.

Президентът е на формалното разкриване на Общото заседание на юристите от страната. 

" Човекът е висша конституционна полезност ", съобщи Радев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР