Изключително тежка остава ситуацията в Либия след огромните наводнения в

...
Изключително тежка остава ситуацията в Либия след огромните наводнения в
Коментари Харесай

Жертвите от наводнението в Либия главоломно растат - достигнаха 20 000 души

Изключително тежка остава обстановката в Либия след големите наводнения в страната. Сериозни разминавания има в данните за броя на жертвите. Властите потвърдиха гибелта на 5300 души, до момента в който кметът на най-засегнатия град Дерна счита, че починалите са близо 20 хиляди. Властите не престават да координират доставките на помощ за засегнатите от наводненията региони.

Източният либийски град Дерна, който беше наводнен от проливни дъждове предишния уикенд, е неузнаваем. Там, където преди няколко дни е имало улици, тротоари, къщи и мостове, в този момент всичко е тиня и кал. Кметът на града Абдулменан Ал-Гаити съобщи, че броят на жертвите на наводненията в страната е надалеч по-голям от доказаните 5300, като най-вероятно става дума за близо 20 хиляди починали. Организация на обединените нации предизвести за риск от разпространяване на заболявания от замърсяванията.

“Има хора, изчезнали в долините, и не знаем дали са живи или мъртви. В Алфайдия изгубихме осем души, а също така се тормозим и за Дерна ”, съобщи кметът.

На място работят екипи от Турция, Египет, Тунис,Италия и Испания.

“Трябва да изпратят булдозери. Главната електрическа компания би трябвало да се намеси. От събота сме без електричество, към пет дни сме без ток. Водната компания също би трябвало да се намеси, те би трябвало да дойдат да поправят водосточните тръби ", сподели още кметът.

По-рано Англия разгласи, че дава на Либия първична помощ в размер на 1 милион лири. Организация на обединените нации също към този момент е отпуснала 10 млн. $ от Централния фонд за незабавно реагиране.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР