Изключително съм разтревожена от новината за поредния руски удар в

...
Изключително съм разтревожена от новината за поредния руски удар в
Коментари Харесай

ООН осъди руския ракетен удар по Чернигов

" Изключително съм разтревожена от новината за следващия съветски удар в сърцето на Чернигов в Северна Украйна, при който са убити и ранени десетки цивилни, в това число деца ".

Това съобщи пред съветската редакция на Би Би Си филантропичният координатор на Организация на обединените нации за Украйна Денис Браун. - Подло е да се нанасят удари по основния площад на огромен град сутринта, когато хората са излезли на разходка, а доста от тях са отишли на черква, с цел да отбележат значим за доста украинци ден. "

Браун също по този начин осъди повтарящите се съветски удари по обитаемоте места в Украйна, които предизвикаха доста жертви и съществени опустошения.

" Ударите по цивилни жители и цивилни обекти са строго неразрешени от интернационалното филантропично право и би трябвало да бъдат прекъснати ", акцентира тя.

Олександър Ломако, актуалният кмет на Чернигов, съобщи пред Би Би Си, че днешният съветски удар по неговия град е терористична офанзива и военно закононарушение против цивилни.

" Това е центърът на града, по обяд, там имаше доста хора - акцентира кметът, - също така е набожен празник, хората са пристигнали за работа.

Така че това не може да се преглежда по различен метод, с изключение на като военно закононарушение против цивилни жители , следващото съветско военно закононарушение ".

" Разбирам, че задачата им е била военно мероприятие, което се е провеждало в постройката на трагичния спектакъл - сподели Ломако за изложбата на дронове, проведена в театъра, - само че е напълно явно, че руснаците, които са изстреляли тези ракети, и тези, които са им дали заповед да ударят един кротичък град измежду бял ден, са били наясно, че жертвите ще бъдат най-вече цивилни .
 Ракетен удар по украинския град Чернигов умъртви седем души и рани още 117 Обновена
Ракетен удар по украинския град Чернигов умъртви седем души и рани още 117

Според вътрешното министерство и Зеленски ракетата е съветска

Ръководителят на украинското министерство на вътрешните работи Игор Клименко заяви, че е завършила интервенцията по търсене и избавяне в Чернигов след съветския удар по центъра на града.

Според обновените данни седем души са починали, а други 129 са били ранени.

Министърът заяви, че измежду ранените са 15 деца и 15 полицейски чиновници.

В събота съветските войски обстрелваха украинския град Чернигов, който се намира наоколо до границата с Беларус.
 Взрив раздруса Чернигов и умъртви двама души
Взрив раздруса Чернигов и умъртви двама души

Според Зеленски, едната жертва е на 14 години

Руски ракетен удар по Чернигов повреди постройката на трагичния спектакъл , където се организираше галерия на производители на дронове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР