Изключително популярният аналитик Минг-Чи Куо, който винаги разполага с надеждна

...
Изключително популярният аналитик Минг-Чи Куо, който винаги разполага с надеждна
Коментари Харесай

Минг-Чи Куо: тази седмица Apple започва масовите продажби на iPhone 15 Pro, с което ще изпревари Samsung

Изключително известният аналитик Минг-Чи Куо, който постоянно разполага с надеждна вътрешна информация, заяви, че Apple ще стартира всеобщите продажби и доставки на iPhone 15 Pro Max тази седмица, макар известията за проблеми във веригата за доставки. Куо също по този начин предвижда огромни доставки, за разлика от редица други аналитици, които неотдавна намалиха прогнозите си за размера на доставките и надлежно на продажбите.

„ Пазарът се притеснява, че доставките на iPhone 15 ще продължат да понижават заради проблеми във веригата за доставки (според моята оценка това са 80 млн. броя по отношение на консервативните оценки за 70-80 млн. броя. Факт е обаче, че всеобщите доставки на iPhone 15 Pro Max ще стартират тази седмица и в това време Apple усилва доставките на старите си модели “ – съобщи Куо.

Прогнозата на анализатора Джеф Пу за доставките на iPhone 15 спадна от 88 млн. на 77 млн. смарт телефона. Компанията Mizuho намали прогнозата си за доставките от 84 млн. на 73 млн. броя. Куо остава правилен на прогнозата си за 80 млн. броя iPhone 15, като в това време планува продажбите на общо 250 млн. броя iPhone през 2024 година Аналитикът също по този начин смята, че Apple може да надмине Samsung във връзка с продадените бройки през 2023 година

Доставките на смарт телефоните на Samsung са намалели до 220 млн. броя през тази година. Ако Apple резервира поръчките на iPhone през второто полугодие непроменени, през 2023 година се чака продажбите на iPhone да доближат 220-225 млн. броя. Това би сложило Apple пред Samsung, с цел да стане най-голямата марка смарт телефони.

Куо чака и през 2024 година iPhone да надмине Samsung по брой на продадените смарт телефони.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР