Изключително интересен търг организират властите в Казахстан - бившата съветска

...
Изключително интересен търг организират властите в Казахстан - бившата съветска
Коментари Харесай

Казахстан продава над 100 бойни самолета

Изключително забавен търг провеждат управляващите в Казахстан - някогашната руска република търси нови притежатели на над 100 остарели бойни самолета, оповестява локалната редакция на Forbes.

Машините - изтребители и бомбардировачи, са останали на нейна територия след разпада на Съюз на съветските социалистически републики и положението им не разрешава да летят.

Става дума за общо 117 самолета, създадени сред 1975 година и 1991 година Сред тях има изтребители-бомбардировачи МиГ-27, изтребители МиГ-29 и МиГ-31, както и фронтови бомбардировачи Су-24. Те са били на предпазване през годините, само че те " са в непригодно за потребление положение, защото са морално остарели и модернизацията им е стопански нецелесъобразна ", излиза наяве от формалното съобщение на търга.
 Сърбия се отхвърля от покупката на съветски изтребители МиГ-29, поради самолети от Франция
Сърбия се отхвърля от покупката на съветски изтребители МиГ-29, поради самолети от Франция

Това е декларирал президентът на страната Александър Вучич

Според управляващите самолетите не могат да се употребяват дори за елементи и на процедура те могат само да бъдат нарязани за скрап - и то на територията на военните елементи, където се намират все още.

Бракуваните машини са оценени на към 3,85 млн. $. Търгът трябваше да се състои на 26 октомври, само че беше отсрочен. Не е ясно дали в това време няма да се трансформират разпоредбите му. В съветски медии се спекулира, че Москва може да придобие казахстанските МиГ-31 и да ги приведе в валидност за полети като носители на ракетите " Кинжал ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР