Изключителният Васил Петров поведе зрителите в Амфитеатъра в Созопол по

...
Изключителният Васил Петров поведе зрителите в Амфитеатъра в Созопол по
Коментари Харесай

Три биса за Васил Петров в Созопол

Изключителният Васил Петров поведе феновете в Амфитеатъра в Созопол по „ пътя на симфонията” и им подари незабравима вечер за закриване на летния сезон. Изправени на крайници с нестихващи аплаузи, публиката го връщаше на бис три пъти.

Събитието се реализира с поддръжката на Арт Комплекс Анел, комплекс Созополис, Ваканционно населено място Санта Марина и община Созопол.

Заместник кмета на Созопол, господин Тодор Дамянов връчи цветя на Васил Петров и откри вечерта с думите: „ Добър вечер, драги фенове и драги посетители! Имам достойнството да поздравявам с добре пристигнали за следващ път на сцената на Амфитеатър Созопол Васил Петров и Симфониета Враца, чиито осъществявания имахме удоволствието да се насладим това лято.

Измина едно положително, въпреки и доста „ комплицирано “ лято. Васил Петров е неповторим реализатор и създател за българската музикална просвета, брилянтен със своя жанр и класа и е прелестно, че точно този концерт се явява самобитен завършек на лятната културна стратегия в Созопол. Благодаря и на спонсорите, които поддържаха събитието. “

На 20 Септември (неделя) на сцената на Амфитеатър Созопол Васил Петров показа огромния си план „ SymphoNY way” с Врачанска филхармония с диригент Христо Павлов. На сцената бяха още изключителните музиканти Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас).

Брилянтният артист сподели своята интерпретация и симфонична версия на огромните шлагери на Бийтълс – Michelle, Yesterday и Something, Smile на Чарли Чаплин, The Girl from Ipanema на Жобим, ориенталския джаз стандарт Caravan на Дюк Елингът, филмовата тематика Love Story на Франсис Лей и Карл Сигман, поп шлагера Can`t take my eyes of off you на Франки Вали и други песни, които познаваме.

Васил Петров предложения на сцената очарователната виртуозна цигуларка, Зорница Иларионова, която изсвири впечатляващо соло на Yesterday. Изумителната си техника и звукоизвличане тя сподели и на „ Сантиментален валс” на Чайковски, „ Цигански напеви “ от Сарасате и „ Лято “ от „ Годишните времена “ на Вивалди, с което провокира бурни овации и аплодисменти.

Кулминацията на вечерта бе достигната с осъществяването на предстоящите New York, New York и My Way, където разчувстваната аудитория пя дружно с Васил Петров, след което го повика три пъти на бис.

Забележителната стратегия „ SYMPHONY WAY “ на Васил Петров с Врачанска филхармония в копродукция със Софийска филхармония ще бъде показана и в София на 7 Октомври от 19:00ч в зала България.

Билети са налични на касата на зала България и в мрежата на Ивентим.

Концертът ще се организира при цялостно съблюдаване на наредбите за разстояние и вход и стерилизация на Министерство на здравеопазването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР