Изключителна слаба беше избирателната активност на балотажа в Турция за

...
Изключителна слаба беше избирателната активност на балотажа в Турция за
Коментари Харесай

Слаба активност в Турция

Изключителна слаба беше изборната интензивност на балотажа в Турция за разлика от първия тур, когато гласоподаватели чакаха с часове пред секциите, с цел да гласоподават. Сутринта автогарата в Кърджали остана пуста. Ден преди този момент са пристигнали 12 рейса от 24 постоянни линии от Бурса, Чорлоу и Истанбул.

50 доброволци от Бургас отпътуваха за южната ни съседка да наблюдават за изборни нарушавания. 20-30 протестиращи пък блокираха Автомагистрала " Марица " преди Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " в очакване на така наречен " избирателен туризъм ". Блокадата беше вдигната за малко към 10 часа, само че по-късно бе възобновена и пътят стана затворен до късно. " Нямам информация да не се позволяват рейсове на турската граница. Имаше усложнение за влизането в страната преди дни, само че въпросът беше решен. Министерство на вътрешните работи имаше информация за контрабанда, само че освен. Дали са пътували за изборите или с други цели би трябвало да проверим ", разясни вътрешният министър Бойко Рашков откакто гласоподава. Той уточни, че съгласно събраните данни е бил обезпечаван безвъзмезден превоз. Коментарът му беше във връзка зародилото в събота напрежение на публично ниво сред България и Турция поради прекъсването на рейсове за инспекция. Анкара връчи дипломатическа нота на България поради инспекции на границата. Турски медии упрекнаха България, че стопира пътнически рейсове на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " под претекст, че ги ревизира за контрабанда на артикули.

Премиерът Стефан Янев също съобщи, че обстановката по границата с Турция е спокойна. От няколко дни там се организира профилирана интервенция, това води до закъснение и стеснение, а и до обвиняване, че се прави преднамерено - а не е по този начин, разяснява той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР