Изключете напълно цигарите от живота си, намаленият им брой не

...
Изключете напълно цигарите от живота си, намаленият им брой не
Коментари Харесай

Защо не трябва да се връщате към цигарения дим дори на открито?


Изключете изцяло цигарите от живота си, пониженият им брой не значи понижена щета, споделят лекарите

Да кажеш „ стоп " на цигарите не е по никакъв начин лесна работа и това го знае всеки пушач. Няма статистика, която да каже какъв брой опита са нужни, с цел да се реализира триумф. Но отказването на цигарите е в основата на здравните тактики на редица страни, които осъзнават тютюнопушенето като един от проблемите с най-сериозни последици за популацията и здравните си системи.

Заклетите пушачи мъчно се отхвърлят от раз и редица страни към този момент взимат ограничения, с цел да подтикват прекосяването на артикули с понижен риск като електронни цигари и устройства за нагряване на тютюн. В някои от случаите здравните управляващи ги предлагат като опция на цигарите, с цел да не продължат хората да ги използват, а в други - като помощно средство за цялостен отвод, след прочут интервал от време посредством понижаване на никотина.

Типичен образец е Англия, където съгласно здравните управляващи стотици хиляди хора към този момент са спрели сполучливо цигарите с помощта на вейпинга. Данните и изследванията за успеваемостта им непрестанно се усилват, а съгласно данни от 2020 година всеки трети британец, който е опитал да спре цигарите посредством държавните стратегии, е съумял с психическа поддръжка и вейпинг. Националният здравен фонд поддържа мнението, че използването на е-цигари и бездимни устройства с тютюн е евентуално по-малко нездравословно от пушенето заради неналичието на горене. При цигарите то води до формиране на катрани и въглероден монооксид - две от най-вредните субстанции при пушенето.

Проблемът „ двойна приложимост “



Един от проблемите, които засичат на Острова, само че и в други страни със солидни статистически данни за нововъведенията, е двойната приложимост на цигари и електронни цигари. Според статистиката 54 % от британците на е-цигари стопират изобщо да пушат, само че 40% практикуват така наречен „ двойна приложимост " - редуват вейпинга с цигари. Специалистите са безапелационни, че смесването на двете тютюневи произведения не е целесъобразно.

Най-добре е да спрете да пушете, само че в случай че не можете - използвайте бездимни други възможности с нагряване на тютюн или електронни цигари и не се връщайте още веднъж към цигарите, даже за малко. Намаляването на броя изпушени цигари не значи, че намалявате вредата, предизвестяват лекарите.

Пренасянето на живота ни още веднъж навън през топлите сезони може да изкуши пушачите, които до момента са били на бездимна опция, с цел да могат да пушат на закрито. Но не употребявайте цигари дружно с бездимни други възможности, защото няма да има потребен резултат от напъните ви до момента, поучават те.

Какво печелим, в случай че спрем да пушим?



Всяко време е положително да спрете да пушите или да минете на по-малко нездравословна опция без горене. Но имайте поради, че е добре да се случи преди да навършите 40 - 45 години, тъй като след това сте изложени на доста по-голям риск от инфаркт и инсулт, поучават експерти от Американската кардиологична асоциация. Сърдечно-съдовата система влиза в нормата едвам 15 години след отказването, а научни проучвания потвърдиха, че общото физическо положение се усъвършенства петилетка след последния изпушен фас.

Вкусовите ви рецептори ще стартират да действат обикновено. Ще улавяте неподозирани нюанси на храната, ще добавяте по-малко подправки и сол, което е добре за цялостното ви положение и форма. 2 дни откакто откажете цигарите ще възвърнете и обонянието си, а след 3 дни ще дишате по-добре. След седмица кръвното ви ще се намали и възстановява, поради което в действителност ще снижите и риска от инсулт, сърдечносъдови болести, сърдечна и бъбречна непълнота и стенокардия. Досадната цигарена кашлица ще стартира да отслабва 2 седмици по-късно. Тогава ще възстановите кръвообращението и ще оросявате крайниците по-добре.

15 години след последната ви цигара вероятността да се разболеете от рак понижава доста и става същата, каквато е при непушачите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР