Изключение се прави за самолети при спешни случаи, хуманитарни и

...
Изключение се прави за самолети при спешни случаи, хуманитарни и
Коментари Харесай

Гърция забрани полетите от и до Беларус

Изключение се прави за самолети при незабавни случаи, филантропични и медицински полети

Гърция затвори въздушното си пространство за авиационни полети от и до Беларус, заяви атинският информативен портал pentapostagma.gr, съобщи.

Медията разгласява фотография на заповедта на Гръцката работа за гражданска авиация в тази връзка. В документа се показва, че гръцките въздушни превозвачи и капитаните на самолети " не би трябвало да летят до Минският район за полетна информация, в случай че потреблението на това въздушно пространство не се смята за належащо за обезпечаване на безвредна работа при положение на непредвидени условия “.

" Препоръчва се на задграничните въздушни превозвачи, летящи до Европейски Съюз, да заобикалят Минският район за полетна информация “, се споделя още в известието. За спомагателна информация се предлага информация с Директивата за сигурност на Европейската организация за авиационна сигурност (EASA) sd2021-02 (валидна от 21 декември 2022 година до 21 март 2023 г.).

Ведомството също по този начин отбелязва, че на самолети, експлоатирани от беларуски въздушни превозвачи, е " неразрешено да кацат на територията на Република Гърция, да изхвърчат от нея или да прелитат над нея " през същия интервал. Изключение се прави за самолети при незабавни случаи, филантропични и медицински полети.

Според pentapostagma.gr тази стъпка на Гръцката работа за гражданска авиация е обвързвана с възходящи опасения по отношение на вероятното присъединяване на Беларус във военни интервенции в Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР