Изискванията за множеството мачове, които най-добрите футболисти в света трябва

...
Изискванията за множеството мачове, които най-добрите футболисти в света трябва
Коментари Харесай

Играчите скочиха на промените в Шампионска Лига и увеличаването на мачове

Изискванията за множеството мачове, които най-хубавите футболисти в света би трябвало да играят, към този момент минават границата и са риск за здравето им, счита генералният секретар на синдиката на професионалните футболисти (ФИФПРО) Йонас Бер-Хофман в Париж. „ Червената линия евентуално беше пресечена още преди няколко години, в случай че би трябвало да сме почтени. Календарът към този момент е прекомерно претрупан за елитните футболисти, само че е прекомерно безпаричен за играчите от по-ниските дивизии, които пробват да се устоят от футбола “, разяснява Бер-Хофман.
 Официално: УЕФА разгласи огромни промени в Шампионската лига Официално: УЕФА разгласи огромни промени в Шампионската лига
Английският Ливърпул, който преследва четири трофея през сегашния сезон – Премиър лийг, Купата на Футболната асоциация, Купата на лигата и Шампионската лига, ще натрупа 63 мача до края на сезона, а множеството футболисти на отбора имат задължения и към националните си тимове, написа организация „ Ройтерс “.

Сезон 2022/2023 дава обещание да бъде още по-натоварен дружно със Световното състезание в Катар, което ще се организира сред 21 ноември и 18 декември, а промените във формата на Шампионската лига плануват през сезон 2024/2025 да се прибавят още мачове за участниците. „ От дълго време споделяме на Международната (ФИФА) и Европейската централа (УЕФА) е, че ние имаме вяра, че не би трябвало да бъдат добавяни нови мачове към календара, до момента в който нямаме гаранции за здравето и сигурността на спортистите, което значи обезпечени паузи на полусезона и избрани правила за пътувания и почивки сред мачовете “, съобщи още Йонас Бер-Хофман. „ Имаме футболисти, които от време на време играят осем или девет следващи мача без да са имали пет-шест дни отмора сред тях, а това е недопустимо “, добави генералният секретар на ФИФПРО.

Германецът има вяра, че до момента в който футболните ръководители не създадат отстъпки, играчите ще бъдат принудени да пропущат някои шампионати. „ Засега всички уредници на надпревари се пробват да уголемяват календара. Проблемът е, че в последна сметка едни и същи футболисти играят във всички шампионати. Ще стигнем до стадий, при който те ще играят в Шампионската лига, само че няма да играят в Лига 1 или желаят да вземат участие в мачовете за националните си тимове, само че са изтощени и не могат да се показват на равнище “, изясни още Йонас Бер-Хофман.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР