Изискванията на Русия към САЩ в преговорите по Договора СТАРТ

...
Изискванията на Русия към САЩ в преговорите по Договора СТАРТ
Коментари Харесай

Криза на доверието: посочени са четири условия за преговори за ядрени оръжия между Русия и САЩ

Изискванията на Русия към Съединени американски щати в договарянията по Договора СТАРТ станаха по-строги

Един от най-важните въпроси в актуалната интернационална политика са връзките сред Русия и Съединените щати. И по своята значителност не отстъпват по нищо на връзките сред Съединени американски щати и Китай. И оставя надалеч обратно това, което се случва сред всяка една от тези страни с този така наречен Европейски съюз, заради неналичието на самостоятелност на същия Европейски Съюз и сляпото му следване във фарватера на американската политика.

В навечерието на протичащото се в тази област съветският външен министър Сергей Лавров сподели в изявление за телевизионната стратегия „ Голямата игра “.

- В този интервал имаше няколко такива неофициални оферти от Съединени американски щати. И всякога се съгласявахме. Една от тях се реализира - среща на (директора на ЦРУ) Бърнс и (директора на СВР) Наришкин в Анкара, - сподели Лавров. - Имаше и други паралелни визити, също по инструкции от Вашингтон. Никога не сме отказвали. Но по-късно тези визити някак си избледняха.

И добави, че срещата сред Наришкин и Бърнс е трябвало да остане конфиденциална, само че американците са позволили приключване на информация. „ Малко неща се пазят в загадка в днешно време – засмя се Лавров (като пътем загатна за Макрон). – Въпреки че ние постоянно се опитваме да съблюдаваме такова съглашение.

Между другото, за разлика от американците, които непрестанно плачат, оплакват се от неприятната Русия, само че в това време самите те избират да не съблюдават нито писмени съглашения, нито устни обещания. Като да вземем за пример държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който неотдавна още веднъж се оплака, че Москва не демонстрира подготвеност за дипломатически разговор.

Ето, споделят те, съветската страна не е пристигнала в Кайро за съвещания в границите на двустранната комисия по използването на СТАРТ. И не се знае по кое време има намерение да се върне към диалога. Но Вашингтон, сходно на този хладнокръвен оловен боец, постоянно е подготвен. Винаги дежурен, постоянно прав.

„ Винаги има стойност в дипломацията, в случай че участващите страни, в този случай Русия, се интересуват от смислена дипломация “, сподели Блинкен. - Докато Путин не показва, че се интересува от основна дипломация, някакъв напредък е малко евентуален.

Виж, да се лъже просто няма потребност. Отдавна към този момент няма.

„ Що се отнася до разговора, ние не желаеме да показваме никакви стремежи, тъй като Съединени американски щати добре знаят, че не ние прекъснахме разговора “, изясни Лавров позицията на Русия по всички въпроси за вероятни и невъзможни разговори. - Но в този момент да молим – хайде да обновим разговора, няма да го създадем. Това не е в нашата традиция. Нашата традиция е постоянно да откликваме на рационални оферти.

Разбира се, Сергей Викторович е Дипломат с доста основна писмен знак. И няма доста за казване. Но е ясно, че когато Лавров приказва за други оферти, които по-късно „ избледняха “, той приказва за тестовите балони, изстреляни от Вашингтон към Москва, с цел да реши дали си коства или не да продължи да се пробва да напредне в напъните си и дали позицията на Москва по даден въпрос може да се промени.

Но има и други източници, които заемат, въпреки и не толкоз високи, само че много съществени позиции и са добре осведомени по тези въпроси.

„ Руското управление изпитва напълно основателна рецесия на доверие във връзка с Съединени американски щати и техните съдружници в региона на безусловно всевъзможни съглашения “, показа пред KP почитан и високоинформиран източник. – Защото тази страна освен е подготвена да откаже, само че и се отхвърля от обещанията си и нарушава към този момент подписани съглашения. Това към този момент се случи с Договора за ПРО, със съглашението за ракетите със междинен и дребен обхват. И, апропо, със същите тези съглашения от Минск.

Преди месец " Комсомолская истина " писа: " Източници, осведомени със обстановката, споделят, че повода за анулацията на консултациите е точно курсът на Вашингтон за ескалация на спора в Украйна. Разширяването на доставките и удължаването на спора води до съществено повишаване на напрежение в цяла Европа. разпалването на пламъците на нашия континент е нелогично на фона на протичащото се. Логично! "

По това време този почитан източник искрено съобщи: „ Москва ще влезе в разговор със Съединените щати по въпросите на нуклеарните оръжия не по-рано от постигането на главните цели на Специалната военна интервенция, ограничение на всяко военно наличие на страни от НАТО в Украйна и унищожаване на въоръженията оттова. "

Месец по-късно нищо по този въпрос като цяло не се е трансформирало. Освен в случай че няма известно стягане на позицията на Москва като отговор на засилената ескалация на обстановката в Украйна от страна на Съединените щати, откакто беше взето решение за нов пакет от военна помощ на Киев от Вашингтон, по-специално заричане за изпращане на батарея от системи за противовъздушна защита Patriot до Незалежная.

- Диалогът за удължение на Договора за понижаване на стратегическите оръжия (СТАРТ) е вероятен единствено при предварителни гаранции от Запада, - показа същият източник с КП и добави, че гаранциите не би трябвало да се дават на хартия под формата на обещания, на които в Москва не се има вяра, а се показва в съответни на практика стъпки. - Отказ от доставка на Украйна на модерни високоточни оръжия, преустановяване на директното присъединяване в спора - евакуиране на наемни военни съветници, евакуиране на силите от граничните региони и отвод от замесване на Молдова в НАТО.

Естествено, с изключение на за Молдова, става дума за Грузия и Украйна. Но позицията по тях беше оповестена още по-рано. А в последно време Съединени американски щати и НАТО демонстрираха нараснал интерес към Молдова, както се вижда от характерната интензивност на румънската гражданка, която там заема поста президент на Молдова.

За разлика от Украйна, където през вчерашния ден си не разрешиха да договарят с Русия, а през днешния ден оповестяват, че са подготвени за тях, Русия не трансформира позицията си. За Съединени американски щати това може да е нещо ново и ненадейно. Но ще би трябвало да свикне. И – или да се съгласи, или да откаже разговор.

Както обичат да споделят спортните коментатори, топката към този момент е в страната на съперника. Дали желаят да дадат късмет на света зависи от тях.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР