Изискването за носене на предпазни маски за лице в лечебните

...
Изискването за носене на предпазни маски за лице в лечебните
Коментари Харесай

Удължават мерките срещу COVID-19 у нас

Изискването за носене на защитни маски за лице в лечебните заведения се удължава до 2 ноември . Това е посочено в заповед на министъра на опазването на здравето.

Предпазни маски се изискват и в

профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Изключение е направено за децата до 6-годишна възраст.

Остават в действие и условията

за съблюдаване на отдалеченост от метър и половина, когато има скупчване на хора на открити публични места, както и организирането на отдалечена работа, при опция.

Извършването на ежедневен филтър в

профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване също е указано в заповедта.

[gallery]12774[/gallery]

Носенето на защитни маски, дезинфекцията на работни пространства, постоянното проветряване, съблюдаване на отдалеченост сред хората и други са условия, които се постановат поради разпространяването на коронавирусната зараза.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР