ВРусия започнаха военните паради по случай Деня на победата, предаде

...
ВРусия започнаха военните паради по случай Деня на победата, предаде
Коментари Харесай

Започнаха военните паради в Русия за Деня на победата

ВРусия започнаха военните паради по случай Деня на успеха, съобщи ТАСС.

Страната отбелязва 79-ата годишнина от успеха над нацистка Германия по време на Втората международна война.

Най-голямото сходно събитие в Далечния изток се състоя в град Хабаровск. Показани бяха както именити танкове от времето на Втората международна война като Т-34 и ИС-3, по този начин и нова военна техника, в това число ракетни комплекси " Искандер-М " и осъвременени ракетни системи за залпов огън " Ураган " и " Торнадо-Г ", заяви сътрудник на организацията от мястото на събитието.

По традиция най-големият боен церемониал по случай Деня на успеха ще се организира на Червения площад в столицата Москва.

Той ще се състои единствено два дни откакто съветският президент Владимир Путин постави клетва за пети мандат на поста.

Путин, който пристигна на власт едвам осем години след разпадането на Съветския съюз, ще приказва на парада, показва Ройтерс. По

Червения площад обаче ще премине по-малко техника, в сравнение с преди пълномащабната инвазия в Украйна през 2022 година

Третият церемониал след началото на войната въпреки всичко ще премине в по-оптимистична за Путин конюнктура след известните оперативни и тактически триумфи във войната напоследък.

Наред с провалянето на френския император Наполеон през 1812 година, смазването на нацистка Германия е най-почитаният в Русия боен успех, а двете пагубни нашествия от запад направиха Русия доста сензитивна по въпроса за западните й граници, отбелязва Ройтерс.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР