Изискването фирмите за погребални и каменоделски услуги в София да

...
Изискването фирмите за погребални и каменоделски услуги в София да
Коментари Харесай

Съдът отмени регистрацията на фирмите за погребални услуги в София

Изискването компаниите за погребални и каменоделски услуги в София да се записват в общината беше анулирано от Административни съд-София.

Регистрационният режим беше въведен с текстове от Наредбата за гробищните паркове и погребално-обредната активност, призната от Столичния общински съвет през лятото на предходната година.

Според него компаниите с предмет на активност погребални и каменоделски услуги би трябвало да подават заявки в общината. С тях те би трябвало да потвърдят, че имат нужната техника (катафалки, каменообработваща техника), позволения, пространства, в това число условия към тях, когато става въпрос за каменоделски услуги, както и лист с имената на служащите и документи за подготовка на каменоделците. Според анулираните от съда текстове специфична комисия, назначена от кмета, преглежда документите и вписва компаниите в специфичен указател.

Тези разпореждания бяха атакувани от Софийската градска прокуратура, която се занимала със случая по сигнал на цивилен организации. Според обвиняването, чиито доводи е приел и съда, тези условия в наредбата вкарват регистрационен режим, а това опонира на Закона за ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност, прецизират от прокуратурата.

Решението на съда може да се апелира.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР