Изискване за зелен сертификат при наемане на работа от работодатели

...
Изискване за зелен сертификат при наемане на работа от работодатели
Коментари Харесай

В някои обяви за работа вече изискват зелен сертификат

Изискване за зелен документ при наемане на работа от работодатели се следи през последния месец  у нас, разяснява за Радио Варна Християн Петков, действен управител в компания за търсене и предложение на работа. За момента този брой разгласи са извънредно малко на фона на общия брой оферти, сподели още той. Според разбор за месец октомври, условието е едвам при 0,2% от работодателите и те са най-вече от сферата на туризма, ресторантьорството и хотелиерството.

От началото на годината се следи наклонност за нарастване на предлагането на отдалечена работа и през месец октомври то е със 7% повече от предходния месец за тази година.

В момента се предлага работа най-вече в ИТ-сектора, по-късно има търсене на счетоводители, на експерти в областта на човешките запаси, както и в административните и обслужващи действия.

По-малко, само че единствено поради зимния сезон, се търсят и експерти в областта на строителството и производството.

Не се следи фрапантен спад в предлагането на работа през последните два месеца поради нараствания растеж на заболеваемост с Ковид-19 и условието за зелен документ, сподели още Християн Петков. Като цяло той дефинира пазара на труда като „ здравословен “, само че уточни, че в другите браншове картината е характерна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР