Изходната позиция на 47-ия порламент е сходна на тази, в

...
Изходната позиция на 47-ия порламент е сходна на тази, в
Коментари Харесай

Павел Вълчев, "Алфа Рисърч": Едва 1/3 от симпатизантите на ИТН и ДБ изразяват позитивни нагласи към правителството

Изходната позиция на 47-ия порламент е сходна на тази, в която бяха парламентите след 2009 година - стартира с едни сходни равнища на доверие, които ще забележим във времето в каква посока ще се развият. Има висок дял на неутралните оценки, което значи, че занапред следва от работата на Народното събрание хората да си основат отзиви и оценъчно да дефинират утвърждават или не работата на Народното събрание.

" Що се отнася до оценките за държавното управление на Кирил Петков, отчитаме един положителен баланс. Положителните оценки са повече от негативните - нещо, което не сме виждали от 2009 година, първото държавно управление на Бойко Борисов. Тук има един политически запас за работата на държавното управление ", разяснява социологът.

Симпатизантите на Политическа партия в най-висока степен показват поддръжка и утвърждение на държавното управление - 66 % показват утвърждение. При симпатизантите на Българска социалистическа партия утвърждението е 50 %, до момента в който при Има Такъв Народ и Демократична България към 1/3 от техните последователи показват положителни настройки към държавното управление.

Това е знак, че участниците в това правителтво и техните симпатизанти по друг метод гледат на държавното управление. Може да се каже, че има разлики сред самите сътрудници още на равнище държавно управление, а какво да приказваме при обособени проблеми, които би трябвало да бъдат решавани., разяснява Вълчев.
Според него няма основна смяна от изборите до момента в електоралната поддръжка за партиите. Има леки придвижвания, които може да отчетем като някакви трендове и показателни за това какво с еслучва, добави той. " Продължаваме промяната усилва дистанцията от опозиционните партии и по-малките си сътрудници, само че това увеличение на дистанцията се дължи в по-голяма степен на спад в доверието към ГЕРБ от 4 %. Българска социалистическа партия резервира позициите си - в обстановка при която от една страна имаше неприятни резултати на изборите, само че от друга се включи в ръководството на страната, значи, че резултатът е еднакъв - нито има позитиви, нито има негативи от тази двузначна обстановка ", изясни социологът от " Алфа рисърч ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР