Изготвя се необходимата документация за обявяване на обществената поръчка за

...
Изготвя се необходимата документация за обявяване на обществената поръчка за
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Обявяваме обществена поръчка за закупуването на 400 нови линейки

Изготвя се нужната документи за оповестяване на публичната поръчка за доставка на 400 коли за спешна помощ с нужното съоръжение. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на днешния парламентарен надзор.

"Моят предходник е декларирал, че това ще стане в края на 2019 година В резултат на ускорение на този развой от моя екип първите доставки ще стартират още в края на тази година ", уточни Ананиев.

Министерството планува осъществяването на огромен капиталов план по Оперативна програма "Региони в напредък 2014-2020 " с съществена цел възобновяване и рационализация на сградния фонд и съоръжение в системата на незабавната помощ в цялата страна с общ бюджет 163,5 млн. лв.. Проектът включва 237 обекта от системата на незабавната помощ в цялата страна. Спешни отделения в 34 лечебни заведения, 27 центъра за незабавна здравна помощ в регионалните градове, 170 филиала за незабавна здравна помощ и 6 изнесени екипа отвън регионалните градове.

Ананиев увери, че центровете за незабавна здравна помощ разполагат с задоволително на брой коли за спешна помощ и здравно съоръжение, ситуирано в тях. Основните коли и здравно съоръжение към тях, с които се извършват повикванията за незабавна помощ, са закупени през 2007-2009 година 56 от тях са закупени в края на 2015 година и началото на 2016 година

Той добави, че годишно министерството обезпечава на центровете бюджет за поддържане на колите за спешна помощ и оборудването в положение за реализиране на активността им. От парламентарната естрада здравният министър Кирил Ананиев осведоми също, че в управлението на болничното заведение във Враца има проблеми, само че ще се изчакат резултатите от прокурорската инспекция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР