Изглежда сенаторите, републиканци и демократи, са решени да опазят космическите

...
Изглежда сенаторите, републиканци и демократи, са решени да опазят космическите
Коментари Харесай

Вече е официално: НАСА ще прати хора на Марс

Изглежда сенаторите, републиканци и демократи, са решени да опазят галактическите стратегии на Америка. В евентуалния безпорядък на идните президентски избори в Съединени американски щати Сенатската комисия за търговия, просвета и превоз утвърди финансиране за НАСА в размер на 19,5 милиарда $, предопределени за продължение на работата по задача до Марс. В сумата е включена и поддръжка за стратегиите по изпращане на американски астронавти с частни ракети до Международната галактическа станция.

„ В предишното към този момент сме осъзнали значимостта на стабилността и предсказуемостта на НАСА и галактическите проучвания, видели сме и хаоса, предизвикван при промяната на администрациите, когато дадена стратегия бъде прекъсната “, съобщи републиканският сенатор Тед Круз, водещата мощ зад решението за финансиране. „ Влиянието върху загубата на работни места, върху чистата загуба на пари е било голямо, споделя още той “.

Предвидената сума в размер на 19,508 милиарда $ е заложена в бюджета за фискалната 2017 година. Администрацията на Обама също беше предложила финансиране в размер на 19 милиарда за НАСА.

Решението на сенатската комисия не дава пари просто за изследвания. В него се съдържа предизвикването, в действителност мандат, НАСА да официализира задачата за изпращане на пилотирана задача до Марс в идващите 25 години .

Финансирането на другите съставни елементи е както следва: 4,5 милиарда $ за изследвания, съвсем 5 милиарда за галактически интервенции и 5,4 милиарда $ за просвета. В решението не се отхвърлят спорните проекти на НАСА да изпраща хора на метеорити и да събира проби до 2021 година Има обаче условие за изпращането до Конгреса на регулярни отчети за напредъка, които да оправдаят разноските от 1,4 милиарда.

„ 55 години откакто президентът Кенеди провокира нацията да изпрати човек на Луната Сенатът провокира НАСА да изпрати хора на Марс. Приоритетите, които сме заложили в това финансиране за галактическата организация бележат началото на нова епоха в американските галактически полети “, сподели сенаторът от Флорида Бел Нелсън от групата на демократите.

Подкрепата и от двете огромни партии демонстрира, че галактическите проучвания са значим приоритет за Съединени американски щати. Все отново в този момент следва гласоподаване на равнище Сенат.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР