Изглежда хубавото времето - нито прекалено горещо, нито твърде студено

...
Изглежда хубавото времето - нито прекалено горещо, нито твърде студено
Коментари Харесай

Газовата криза в Европа ще зависи от това какво ще е... времето

Изглежда хубавото времето - нито прекомерно горещо, нито прекомерно студено през тази и идната година, може да спре задаващата се голяма енергийна рецесия в Европа през идващите месеци.

През лятото равнищата на реките са главният фактор, който би трябвало да се следи. Ниските равнища на река Маас във Франция могат да доведат до ограничение на производството на електрическа енергия в най-голямата атомна електроцентрала в страната. Съоръжението употребява вода от реката за изстудяване на реакторите.

Ключов фактор в Германия Рейн. Част от енергийния проект на страната е да се върне към работа с електроцентрали, работещи с въглища, макар че водеха много нападателна политика за прекъсването на работата на уреди от този вид през предходната година. Горивото за тези фабрики се транспортира в плавателни съдове по Рейн.
 Може ли Азербайджан да помогне за решаването на газовата рецесия в Европа?
Може ли Азербайджан да помогне за решаването на газовата рецесия в Европа?

Страната ще пусне в употреба още газови залежи, с цел да отговори на търсенето

В момента реката е на доста ниско равнище спрямо естественото за това време на годината. Ключовата точка в град Кауб сега е на 117 сантиметра, много под 150 сантиметра, при които се задейства предизвестие за " ниско равнище на водата ". Спад под 80 сантиметра съществено лимитира трафика.

Зимните месеци обаче идват и наподобява, че основният фактор ще е времето. В момента запасите от газ в Европа в действителност на междинни равнища за това време на годината.

Проблемът е изключителната неустановеност по отношение на бъдещите доставки на газ. Ако в Европа има мека зима, каквато имаше тази година и през 2018 и 2019 година, проблемите може да се овладеят. Въпреки това, по-сериозни студове, какъвто настъпиха през 2017 и 2020 година, би довел до злополука за стопанската система на района.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР