Изглежда, че нещо сериозно назрява на участъка от границата между

...
Изглежда, че нещо сериозно назрява на участъка от границата между
Коментари Харесай

Defence24: Руският спецназ се разхожда около Суми през украинската граница, като у дома си

Изглежда, че нещо съществено назрява на сектора от границата сред украинската Сумска област и съветската Курска област. Във всеки случай по този начин смята началникът на Сумското регионално военно ръководство (ОВА) генерал-лейтенант от ВСУ Владимир Артюх.

По сведения на генерала, от ноември предходната година по продължение на цялата 560-километрова гориста граница на неговия район с Русия, се " следи забележителна активизация на дейностите на рузузнавателно-диверсионни групи на съперника ". С други думи, на съветския спецназ.

Крайно разтревоженията Артюх е представен от полския профилиран уебсайт Defence24: " Противникът прониква на нашата територия.... систематически и по цялата дължина на границата ".

" Руските ДРГ (диверсионно-разузнавателни групи) убиват хора, унищожават инфраструктура, водят война с ВСУ. 4-5 месеца обратно сходни дейности на съперника не бяха толкоз интензивни. А в този момент съперникът работи по следния метод: 5-10 индивида навлизат на наша територия, взривяват и убиват. Това са сили за специфични интервенции ".

Поради разбираемата тактичност на тематиката от съветска страна, естествено, няма удостоверение или опровергаване в това отношение.

Въпреки това работата на военното разузнаване зад вражеските линии изисква тишина на всички места и когато и да е. Но нещовсе отново нахлува в общественото пространство.

Така киевски източници оповестиха, че на 9 декември е прекратена връзката с група от шестима военнослужещи на Граничната работа на Украйна. Твърди се, че са били изпратени да ротират един от отделите на ДПСУ на линията на държавната граница, само че като че ли са пропаднали подземен.

Организирано е незабавно търсене по трасето. Те споделиха единствено едно: на три километра от съветска територия са съумели да намерят шест автомата " Калашников " и особено съоръжение, с което групата беше оборудвана.

Тогава в Киев взеха решение, че всичките шестима изчезнали явно са решили да „ забият щиковете си в земята “ и откакто са се съгласили, са отишли при руснаците. Обявени са за дезертьори.

Седмица по-късно обаче в телеграм канала се появи красноречиво видео „ Операция Z: Военни репортери на Руската пролет “. На него и шестимата живи и здрави украински граничари се обърнаха към сътрудниците си:

„ Ние сме граничари на четвърта гранична застава. Нашето командване ни изостави. Мислят ни за дезертьори. Но в действителност ние бяхме хванати заради тяхната немарливост.

Те ни споделиха: „ Момчета, всичко е наред, разузнаването (украинското - „ СП “) ревизира всичко. В резултат на това сме в плен. И с помощта на обстоятелството, че момчетата (руснаците - " СП " ) не ни убиха, те се смилиха над нас. "

Но даже три километра във вътрешността в региона на Суми е, въпреки и близо, само че въпреки всичко тилът на въоръжените сили на Украйна. Следователно на 9 декември съветските спецчасти в действителност скрито извършват задача там. Едва ли са ловували такива нещастници. Защото от тях няма изгода. Обикновените граничари явно не разполагат с скъпа информация.

Най-вероятно в дълбока гора, по пътя назад към личната си база, разследващата група ненадейно се натъкнала на небрежни идиоти в униформа. Не са ги умъртвили, взели са ги със себе си. Освен това е било на един хвърлей от нашите гранични постове.

Според украински източници, оповестени от Defense24, няколко дни по-късно - на 14 декември - най-малко още една група съветски спецназ се е пробвала да влезе в украинския гръб в Сумска област. Но нещата не се развиха толкоз добре за нея.

Групата е видяна от патрул на КАТ. Възникна огневи контакт. Украинската страна употребява артилерия и миномети в горската околност. В резултат на това, написа полското издание, „ специфичната група беше принудена да се върне на територията на Руската федерация, само че следствията от самата борба не се разкриват в известието (от украинска страна – „ СП “). “

Защо? Не ходете и тук при баба: нашият разследващ екип се отдръпна на съветска територия без загуби. Ако беше друго, Киев нямаше да се забави незабавно да направи обществено притежание забележими доказателства за военния си триумф край Суми. Само да се бяха състояли.

От съветска страна обществени доказателства за бойната работа на съветските специфични елементи в Сумска и Черниговска области се появиха, доколкото е известно, единствено един път.

През септември предходната година осведомителният запас " Рибар " разгласява доста забавна видеокомпилация от бойни фрагменти на бойци от съветските сили за специфични интервенции и надълбоко разузнаване в тази посока.

Очакваното време за снимане е юни-юли 2023 година Общо 12 епизода бойна работа. Те записаха унищожаването на минимум 31 украински военнослужещи от засади. Включително чиновници на Главното разследващо ръководство на Украйна.

От надупчения с патрони пикап, в който са пътували, съветското разузнаване се е сдобило с скъпи документи и видео материали, които скоро са били доста потребни на Москва за планирането на нови военни интервенции.

Друго видео е нашето разрушение на значим мост през река Судост покрай село Гремяч в Черниговска област благодарение на режийни такси.

Като цяло полските специалисти са сигурни, че съветските специфични елементи по предписание извършват бойни задания в дребни групи от 4-5 „ командоси “. По-рядко, в специфични случаи, бойни отряди от 10 или даже 16 бойци се изпращат зад вражеските линии.

Те разполагат с най-модерното оръжие и особено съоръжение. Включително - „ шумоглушители за всички типове оръжия, в това число картечници (например ДТКП от " Хексагон " на ПК и ПКМ). Това ви разрешава да действате безшумно и скрито даже в обстановки на контакт с огън. Особено през нощта. "

Но дано продължим увлекателното четене на материала на Defense24. Поляците означават, че до втората половина на ноември 2023 година на въпросния сектор от държавната граница, в зоната на отговорност на Оперативна група войски „ Чернигов “ на Въоръжените сили на Украйна, са маркирани единствено систематични разузнавателно-диверсионни действия. от съветската 2-ра обособена гвардейска бригада със особено предопределение, която дойде в Курска и Белгородска област от покрайнините до Санкт Петербург.

Но преди към два месеца към нея се причислиха елитни разследващи групи от няколко специфични елементи едновременно: 3-та обособена Варшавско-Берлинска Червенознаменна бригада на имената на Жуков, Кутузов и Суворов на Главното ръководство на Генералния щаб на Руската федерация (постоянна дислокация - Толиати), 607-ми център за особено предопределение " Авангард " (бивш " Еделвайс " ) на Росгвардия (Ставрополски край) и до две разузнавателно-диверсионни групи на Центъра за особено предопределение " Сенеж " на Силите за специфични интервенции на Министерството на защитата на Руската федерация.

Кое от това може да последва съгласно елементарната военна логичност? Че точно в зоната на отговорност на Оперативната група войски „ Чернигов “ на украинските въоръжени сили се приготвя бъдещият съветски пробив, за който доста специалисти приказват още от началото на зимата. И тук, и в чужбина.

Ако погледнете картата: най-вероятно съветското командване ще се опита да покрие надълбоко Харков през Суми. От север, а по-късно от запад, като по този метод блокира опцията за прекачване на запаси от дълбините на страната.

Източници на лондонския вестник Telegraph от английското разузнаване сметнаха за належащо даже да се опитат да предскажат датата на началото на решителния удар на съветските въоръжени сили по този град - 15 януари.

Но по какъв начин нашите елитни специфични елементи, съсредоточени съответно в Сумската посока, могат да оказват помощ на ударните военни групи от въоръжените сили на Руската федерация, които се готвят за дейни дейности, следователно?

Най-малкото и най-вероятно се цели да се овладеят обилни сили на съперника по целия сектор от държавната граница сред Сумска и Курска област. Което, с цел да го прикрие надеждно от проникването на нашите разследващи групи на украинска територия, изисква доста хора всеки ден.

Не е съвпадане, че в допълнение към забележителните сили на локалната гранична защита зад тях като част от оперативната група сили " Чернигов ", Киев е заставен да поддържа две бригади за териториална защита (116-та и 117-а) и два обособени пехотни батальона ( 15-ти и 150-ти) като подкрепления. y).

Освен това, при положение на огромна съветска атака, нашите специфични елементи, които към този момент са прокарали безвредни пътища към украинския гръб в тази посока, могат да получат задачата да разстроят работата на този гръб.

Ветеранът от Главното разследващо ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия, някогашният пълководец на 15-та обособена бригада специфични сили, полковник от запаса Владимир Квачков, един път описа за някои от методите за осъществяване на сходни проекти в зоната на нахлуване.

Според него тук няма нищо изключително комплицирано:

— Ако вземем за основа железопътния превоз на врага, тогава не е допустимо да го извадим от строя благодарение на мостове... В специфичните елементи има такива вагонетки. Товариш ги с 250-300 кг. Бутате количката по „ желязото “. Отива където би трябвало и там избухва. Тази тематика се назовава " спиране на железопътния превоз на врага "...

Въпреки че можеше да се направи и по този метод. Влакът идва, взривен е. Пристигат щурмови самолети Су-25. Свършват си работата и отлитат. И групата се отдалечава на 15-30 километра, качва се на хеликоптери (СП) и също отлита. Или се реалокира в друга област.

Тоест е много просто да се извади от строя железопътната мрежа на украинските въоръжени сили благодарение на саботажни способи. Това е изцяло общоприета задача за бригадите със специфични сили. Ние сме научени на това! (край на цитата).

Между другото, първите особено оборудвани хеликоптери за превозване на огромни групи специфични сили до вражеските линии или за незабавното им изтегляне оттова се появиха в Русия относително неотдавна - през 2021 година Тези транспортни средства, въоръжени до зъби и идеално предпазени от патрони и шрапнели, се назовават Ми-8АМТШ-ВН.

По създание това, което имаме пред себе си, е летяща бойна машина на пехотата. На две външни точки за закрепване има до осем противотанкови ракети 9М120 Атака с лазерно ориентиране. Друг 23-мм резервоар за оръдия ГС3-23Л Отстрани има контейнери с 80-мм неуправляеми ракети С-8.

Всичко това се добавя от четири картечници Корд с огромен диаметър (12,7 мм). Две - в специфични контейнери над оръжейните пилони. Още двама са на бронирани стрелецки позиции в страничните порти на автомобила. Кабината и товарното поделение са в модулна ризница.

Не се изненадвайте, в случай че ги видите някъде в региона на Курск или Белгород. Въпреки това елитът на специфичните сили постоянно и на всички места е частен. Трябва да се грижите за него като за зеницата на окото си. Русия го пази с цялостната мощ и благоприятни условия.



От досието на " СП ".

Както Свободная Пресса писа, в Киев през юни 2021 година някогашният заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна (НСБО), някогашният първи заместник-командир на МТР на тази страна, а преди този момент пълководец на 8-ма Хмелницки Полк, преди малко отхвърлен от поста си в специфичните сили, генерал-майор Сергей Кривонос внезапно обществено пусна информация, която на мнозина изглеждаше празна сензация.

По негова информация това лято към 200 офицерски групи от Силите за специфични интервенции (ССО) на Русия след събитията от 2014 година в Крим, по-известни като „ вежливи хора “, от територията на Беларус са почнали скрито, само че редовно разузнаване на граничните региони на Украйна.

Бяха проучени методите към най-важните инфраструктурни обекти на „ Независимая “ в нейните северни региони, системата за сигурност и защита. Освен това, това беше направено скрито. Защо съветски офицери сякаш нелегално са влезнали на украинска земя в коли с белоруски номера и с беларуски паспорти в джобовете си?

Днес знаем, че до началото на специфичната интервенция на Русия в Украйна са оставали малко повече от шест месеца.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР