Издигат като приоритет възможностите за спестяване на разходиБързата дигитализация на

...
Издигат като приоритет възможностите за спестяване на разходиБързата дигитализация на
Коментари Харесай

Енергийните компании бързо възприемат IoT

Издигат като приоритет опциите за икономисване на разноски

Бързата цифровизация на енергийния бранш ще докара до основаване на „ интернет на силата ”

Енергийните компании по света от ден на ден впрягат „ интернет на нещата ” (IoT) в границите на своята активност , съгласно скорошен отчет, оповестен от Inmarsat Enterprise .

Анализът „ Бъдещето на интернет на нещата ” установи, че технологиите се ползват за усъвършенстване на бизнес-стратегиите, като в последна сметка се цели понижаване на разноските и увеличение на облагите, написа GreenTech.bg.

47% от енергийните компании, интервюирани от Inmarsat, означават, че опциите за икономисване на разноски са приоритет при потребление на IoT. 37% допускат, че подобряването на здравето и сигурността са най-важният аспект при внедряването на технологиите. За други 37% въвеждането на повсеместна автоматизация е основната задача в дневния ред.
още по тематиката
„ Енергийната промишленост е на основен кръстопът ”, разяснява Гари Брей, шеф „ Енергия ” в Inmarsat Enterprise. „ Нестабилността на цените на петрола и бързото нахлуване на електрическите коли и възобновимите технологии са единствено някои от факторите, оказващи сериозен напън върху маржовете на енергийните предприятия ”.

„ Вместо енергийните предприятия да извличат колкото се може повече гориво, от ден на ден се фокусираме върху печелившия размер, който може да бъде извлечен и разпределен с допустимо най-ниски разноски за увеличение на маржовете и възстановяване на рентабилността ”, добавя Гари Брей.

Прогнозата на експертите е, че бързата цифровизация на бранша ще докара до основаване на „ интернет на силата ”. Това ще включва взаимосвързани, интелигентни измерватели и мониторингови системи, с визуализации в действително време на данните за потреблението.

„ Това може да бъде интегрирано в системите за автоматизация, които неотложно се приспособяват към съмненията в предлагането и търсенето и вършат допустима предсказуемата поддръжка на активите, удължавайки живота им, увеличавайки ресурсите и свеждайки до най-малко загубите ”, заключава отчетът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР