Издават книга за Ордена за храброст навръх 6 май. Предисловието

...
Издават книга за Ордена за храброст навръх 6 май. Предисловието
Коментари Харесай

Издават книга за Ордена за храброст навръх 6 май

Издават книга за Ордена за смелост точно на 6 май. Предисловието е написано персонално от цар Симеон II – Велик магистър на българските ордени.
По-голямата част от актуалните български държавни оценки са исторически свързани с наградната система на Царство България.
Носители на ордени, медали и почетни знаци са ярки персони от следосвобожденската ни история, насърчени за своя принос в развиването на военното дело, дипломацията, стопанската система, науката и културата.
Това описват от съдружие „ Българска история “, които издават книгата „ Орденът за смелост измежду оценките на Царство България “ точно на 6 май. Автор на творбата е Юли Грънчаров, а фрагмент може да прочетете.
В продължение на осем години създателят черпи информация и опит от авторитетни откриватели и буйни колекционери, допълват още издателите. В подготовката на труда си среща поддръжката на задгранични аукционни къщи и публични институции, измежду които Музея на ордена на Почетния легион (Париж, Франция), Българския монетен двор и Фонда за запазване на историческото завещание „ Цар Борис и Царица Йоанна “. 
Нещо повече, предисловието на албума е написано персонално от Цар Симеон II – Велик магистър на българските ордени.
Увлекателният текст и богатият снимков материал ще разкрият пред читателя по какъв начин са основани и развивани българските отличия; каква е разликата сред медал, орден и почетен знак; къде са били изработвани през годините; кои персони и за какви заслуги са награждавани, прецизират от „ Българска история “.
Изданието ще бъде налично в книжарниците от 6 май, а към този момент може да бъде поръчано и.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР