Издателство Сиела“, което притежава правата за издаване в България на

...
Издателство Сиела“, което притежава правата за издаване в България на
Коментари Харесай

Бестселърите на путиниста Лукяненко вече няма да се издават у нас

Издателство „ Сиела “, което има правата за издаване в България на бестселърите на съветския публицист Сергей Лукяненко ( " Нощен патрул ", " Дневен патрул " и др). спира издаването им " заради ясно изразената му антихуманна позиция в миг, в който са застрашени хиляди човешки животи ". Това оповестяват от издателството в особено прес известие.

Останалите бройки от към този момент издадените негови книги, за които правата са платени, ще бъдат продадени, а облагата ще бъде дарена в помощ на бежанците от Украйна. Ние ще създадем цялостен доклад на дарените средства, прецизират от " Сиела ".

Лукяненко е част от многочислената група съветски създатели, които не пожелаха да се дистанцират от режима на Путин и хищническото навлизане в Украйна. В края на предходната седмица  " Литературная газета " да вземем за пример разгласява писмо с над 500 писателски подписа под злощастното лого на съветската инвазия " Z "   " Кой желае жертви? Обръщение на писателите на Русия във връзка специфичната интервенция в Донбас и на територията на Украйна " (тоест носи напълно реториката на властта).

Наред с многочислените незнайни наведени създатели в този лист има и няколко забележителни имена - поетът Евгений Рейн, непосредствен другар на Бродски; създателят на международни бестселъри Сергей Лукяненко (който не от вчера подкрепя намерено путинската политика, анексията в Крим и Донбас); Павел Крусанов; Eвгений Попов; Евгений Харитонов и др. Позорното писмо и цялостният лист могат да бъдат открити .

Доколкото на " Сега " е известно, това е първата глоба за съветски културни дейци и артикули, наложена у нас от частна компания. На държавно равнище страната ни взе участие в решенията на Европейски Съюз за стопански и логистични наказания на Русия. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР