Издателство Колибри“ предлага на взискателната читателска аудитория романа Джулия“ –

...
Издателство Колибри“ предлага на взискателната читателска аудитория романа Джулия“ –
Коментари Харесай

„Джулия“ - блестящ прочит на знаковия Оруелов роман „1984“

Издателство „ Колибри “ предлага на взискателната читателска публика романа „ Джулия “ – провокативна и безапелационна нова версия на емблематичния Оруелов роман1984, от чиято поява ни разделят 75 години.

Блестящпрочит на1984от друга гледна точка; нов взор към1984на Джордж Оруел; изумителен книжовен кавър на1984; вълнуващ размисъл върху тоталитаризма, пречупен през времето на Оруел и нашето време! Всичко това може да се каже за романа „ Джулия “ (превод: Радосвета Гетова, 440 стр., цена: 27 лева.), получил високи оценки от интернационалната рецензия.

Джулия, една от героините и в Оруеловия разказ, е монтьор, работи в отдел Художествена литература в Министерството на истината. Познава само Океания и до момента в който не среща Уинстън Смит, различен воин от1984, в никакъв случай не си е представяла нещо друго. Джулия е „ идеалният жител “: бодра, цинична, постоянно с рушвет подръка, тя благочестиво повтаря всеки политически девиз, без да има вяра в нищо. Редовно нарушава разпоредбите, само че също по този начин сътрудничи на режима, когато е належащо. Всички харесват Джулия.

Един ден тя се поддава на някакъв собствен чудноват повод и предава на Уинстън Смит загадка записка. От този миг нататък стартира удивителното ѝ пътешестване из дистопичния свят, в който се развиват незабравимите събития от класическия разказ на Оруел. Свят, в който единствената вероятност е неналичието на вероятност, а завършекът е завръщане към все същото начало.

Сандра Нюман (р. 1965 г.) е нашумяла американска писателка, създател на шест романа. Номинирана е за премията „ Гардиан “ за първи разказ и премията „ Бейлис “ за женска прозаичност. Творчеството ѝ се отличава с феминистка устременост, като желаната от нея тема е в региона на дистопичната фантастика. „ Джулия “ (2023) е последният ѝ разказ, избран като наложително четиво на есента на 2023 година от списание PEOPLE. И още: „ Джулия “ е бестселър на „ Сънди Таймс “, най-хубава книга на Esquire тази есен, най-значима нова книга за 2023 година съгласно „ Гардиан “ и най-очаквана книга на LitHub за 2023 година!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР