Изданието Politico пише, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп

...
Изданието Politico пише, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Политико: Тръмп може да се кандидатира за президент дори да е психично болен или да е в затвора

Изданието Politico написа, че някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще може да се кандидатира на изборите през 2024 година даже да е в пандиза.

" Върховният съд постанови, че единствените условия за кандидатстване за федерален пост са тези на конституцията “, изясни юридическият академик Юджийн Мазо.

Според него Тръмп ще може да се кандидатира за президент на страната, даже и да е психологично болен. Федералната присъда, наред с други неща, няма да може да му попречи да взе участие в президентската конкуренция.

Уточнява се, че с цел да кандидатства за присъединяване в изборите, претендентът би трябвало да е навършил 35 години, да е жител по рождение и да е живял в Съединени американски щати най-малко 14 години.

В същото време държавните нарушители могат да бъдат изключени единствено от изборни съревнования за органи на локално самоуправление, само че не и от федерални избори.

По-рано порнографската актриса Сторми Даниелс съобщи, че някогашният президент Доналд Тръмп не би трябвало да бъде хвърлен в пандиза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР