Издадено е най-високо ниво на предупреждениеИндонезия повиши до най-високо нивото

...
Издадено е най-високо ниво на предупреждениеИндонезия повиши до най-високо нивото
Коментари Харесай

Изригна вулканът Семеру, евакуират местни жители

Издадено е най-високо равнище на предизвестие

Индонезия увеличи до най-високо равнището предизвестието, издадено след изригването на вулкана Семеру на остров Ява в неделя, написа Ройтерс, като се базира на локални медии.

Започнала е евакуацията на хората, живеещи наоколо до вулкана в провинция Източна Ява, предава

Индонезийският вулканСемеру изригна, изхвърляйки дирек от пепел на 1,5 км във въздуха.

Индонезийската организация за понижаване на следствията от бедствия BNPB предизвести жителите да не правят никакви действия в радиус от 5 км от центъра на изригването и да стоят на 500 м от крайбрежията на реките заради заплаха от приключване на лава.

Японската организация по метеорология съобщи, че следи за опцията от цунами след изригването, заяви публичната телевизия NHK.

Вулканът е почнал да изригва в 19:46 по Гринуич. Видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрираха сиви облаци от пепел в околните региони.

Индонезийските управляващи раздадоха маски на локалните поданици, се споделя в изказването на БНПБ, като се прибавя, че вулканичната интензивност остава на равнище 3, под най-високото равнище 4.

Със своите 142 вулкана Индонезия има най-голямото население в света, което живее наоколо до вулкан, в това число 8,6 милиона души в радиус от 10 км.

Gunungapi Semeru kembali muntahkan Awan Panas Guguran (APG) pada hari Minggu (4/12) sejak pukul 02.46 WIB, dengan kolom abu teramati berwarna kelabu dengan intensitas sedang hingga tebal ke arah tenggara dan selatan setinggi kurang lebih 1.500 meter di atas puncak.
— BNPB Indonesia (@BNPB_Indonesia)
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР