Изчетохме въпросния законопроект, за щастие законопроект. Ясни са няколко неща.

...
Изчетохме въпросния законопроект, за щастие законопроект. Ясни са няколко неща.
Коментари Харесай

Дончев за българския вариант „Магнитски: Притеснява ме степента на тая политическа патология

„ Изчетохме въпросния законопроект, за благополучие законопроект. Ясни са няколко неща. Този текст в никакъв случай няма да види бял свят по дълъг лист с аргументи. Първата е, че опонира най-малко на няколко члена в Конституцията. Втората е, че в пленарна зала има останки от здрав разсъдък и сходен текст в никакъв случай няма да бъде признат. Не това е най-същественото. По огромния проблем за мен е различен. Този текст значи, че в случай че на следващия ден някой от вас обиди или наскърби Кирил Петков или Асен Василев, на вас могат да ви запорират цялото имущество. Буквално! Това значи! Това, което повече ме тормози е степента на самостоятелна и политическа патология, която е родила сходен текст, метода на мислене “. Така депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев и зам.-председател на партията разяснява законопроекта на вицепремиера Асен Василев, така наречен български „ Магнитски “, който планува основаването на черни описи по доноси и запорирането на имущество без съд.

„ И в случай че този текст в никакъв случай няма да види бял свят, аз се тормозя този метод на мислене какво ще създаде на следващия ден. Врагове на народа? Смисълът на политиката е битка на хрумвания, не битка против хора. Тук прозира друго виждане за политиката – да се борим против хора, които не са ни симпатични. Текстът не заслужава различен коментар “, акцентира Дончев.

„ Не знам за опозицията, само че доста представители на ръководещите показват уплах, като разясняват текста. Аз не знам какво да каже опозицията при изискване, че ръководещите или най-малко три от четирите партии в ръководството са мощно обезпокоени от текста, тъй като той има капацитет да се употребява за кавга освен с политически неуместни съперници, само че и с неуместни сътрудници “, уточни някогашният вицепремиер.

„ Ако би трябвало да бъда прям, когато изчетох за първи път текста, взех решение, че това е зле скалъпена смешка. Оказа се, че не е такава “ означи Дончев.

Според него няма потребност от привикване на КСНС за Северна Македония, тъй като няма смяна в позицията.

По думите му няма проблем всеки съвещателен орган като КСНС да разисква тематиката колкото и пъти желае, по-същественото е да няма оттегляне от националните позиции, които страната, в това число и с декларация на Народното събрание, е приела досега.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР