Изчерпан е тиражът от сребърната възпоменателна монета, посветена на Българското

...
Изчерпан е тиражът от сребърната възпоменателна монета, посветена на Българското
Коментари Харесай

Възпоменателната монета, посветена на европредседателството, вече е изчерпана

Изчерпан е тиражът от сребърната възпоменателна монета, отдадена на Българското европредседателство, оповестиха за " Хоризонт " от Централната банка. Два дни пред касите на банката се образуваха опашки от искащи да имат монетата.

Монетата с логото на българското европредседателство е с тираж от 3 000 броя, само че 1 000 от тях са непокътнати за отрасловото министерство, защото са част от протоколните дарове. Останалите 2 000 се продаваха на касите на Българска народна банка единствено по една, като се записваха данните на купувачите. Целта беше да се ограничи спекулата със сребърната монета с отчасти позлатяване. Заради това огромна част от нумизматите се подредиха на опашка дружно с другари и родственици, с цел да могат да вземат повече от една монета. В първия ден бяха продедени 844 монети, а останалите са изчерпани през вчерашния ден. 
Заедно със сребърната възпоменателна монета, в обращение е и монета от два лв.. От нея могат да се вземат от касите по 10 броя, както и от комерсиалните банки. Тя е годно платежно средство дружно за монетата с лика на Паисий Хилендарски и хартиените двулевки. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР