Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е

...
Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е
Коментари Харесай

Задържан е шофьорът, който уби две млади жени в София

Избягалият водач от тежката злополука в София Георги Семерджиев е арестуван, заяви NOVA. Произшествието в центъра на София късно нощес лиши живота на две млади дами на 22 и 26 години. Специалният отряд  " Кобра " е взел участие в ареста. Семерджиев се е укрил в постройка, покрай местопроизшествието. Близо 8 часа продължиха следствените дейности в жилището, където беше открит мъжът. Той беше изведен с белезници в 20:50 ч.

Ясен Тодоров от Национална следствена служба съобщи, че Семерджиев е открит в " не напълно съответно " положение. Ще бъде заведен в здравно заведение, с цел да му бъде взета кръвна проба. Мъжът е бивш футболист на ФК Левски и на Спортист Своге. През 2010 година е арестуван за присъединяване в " черно тото ".

Миналата нощ джипът на Семерджиев - Ауди Q7 се е въртял по таван няколко пъти и се е разцепил на две. Едната част е блъснала асансьора на метростанция " Европейски съюз " и унищожава кабината, а другата е помела двете дами, които са били на тротоара в този миг. И двете са починали на място.

В автомобила, предизвикал злополуката, е пътувала и жена, чиято идентичност също е открита, заяви вътрешният министър Бойко Рашков. Главният прокурор Иван Гешев разпореди следствието на екип от Националната следствена работа.

КАТ откри голям брой нарушавания при причинителя на злополуката, който е избягал от местопроизшествието. " Автомобилът е с подправени номера - има софийска регистрация, а е с немски номера. В него са намерени синя лампа и стоп палка. Собственикът е с швейцарска брошура, която е отнета, има над 50 нарушавания ", изясни Тенчо Тенев, началник на КАТ-София, който дойде на мястото на злополуката.

В следобедните часове през днешния ден на мястото на случая се събраха таксиметрови водачи и блокираха придвижването с техните коли. Исканията им са да се засилят ограниченията против пияните и дрогирани водачи на пътя. Протест против несправянето с рецидивистите и корупцията на пътя се провежда и в обществената мрежа Facebook. Демонстрацията е планувано за 18.30 часа довечера. „ Призовавам всички, които считат вчерашния " случай ", не - това УБИЙСТВО, за резултат от повсеместната корупция, превзела Министерство на вътрешните работи и всички държавни органи, да излезем през днешния ден в 18:30 на това кръстовище, с цел да почетем паметта на неуместно погубените млади девойки и да желаяме сметка от виновните ", написа в описанието на събитието.

 

Криминално досие

Издирваният мъж е излязъл тази година от пандиза, заяви. В края на предходната година той е бил наказан на 8 месеца затвор за разпространяване на дрога след съглашение с прокуратурата. Бившият футболист има и още едно наказание, по което е бил оправдан.

Но съгласно Националната следствена работа, на която е предоставено следствието за тежката злополука, мъжът няма предходни осъждания. През 2010 година той бил задържан при спецакция на ГДБОП против черното тото. През годините има данни, че се е занимавал и с наркоразпространение, разяснява пред  Мария Павлова, завеждащ профилиран отдел 01 на Национална следствена служба, който се занимава с тежките катастрофи на пътя.

 

Говорител

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева обвини законодателната власт, че е в основата на продължаващото жестоко тъпчене на разпоредбите за придвижване по пътищата. По думите на Милева, в рамките на последните две години основният прокурор насочи към народните представители експертни оферти в региона на закононарушенията по превоза, целящи завишаване на наказванията при ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции.

Тези оферти и все още отлежават на бюрата на народните представители и никой не им обърна внимание. Единствено това бе употребявано като мотив правосъден министър да внесе във Висшия правосъден съвет следващото искане за отстраняването на основния прокурор, и то, тъй като е издал методически инструкции за възстановяване на организацията на работа на прокуратурата по използване на наредбите, касаещи досъдебни производства, формирани за закононарушения по превоза, сподели още Сийка Милева.

Тя бе безапелационна, че прокуратурата чака органите на Министерство на вътрешните работи да издирят причинителя на " следващото тежко " закононарушение на пътя, довело до загубата на два човешки живота.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР