Избягалият престъпник от Пловдивския затвор изтърпявал влязла в сила присъда

...
Избягалият престъпник от Пловдивския затвор изтърпявал влязла в сила присъда
Коментари Харесай

Вижте кой е избягалият затворник в Пловдив

Избягалият нарушител от Пловдивския затвор изтърпявал влезнала в действие присъда за държане на наркотични субстанции в размер на една година „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ “ режим. Името му е Георги Танчев и е на 42 години.

Съгласно Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража, лишените от независимост, изтърпяващи наказване при първичен „ общ “ режим, могат да поставят труд на външни обекти.

Такъв е бил казусът и на Георги. Той е изтърпявал наказването си в Затворническо общежитие от открит вид /ЗООТ/ „ Хеброс “ към Затвора в квартал Кючук Париж, където е бил наведен на 9 март т.г.  и е работил на външен обект. 

На 10 април 2018 година, Георги е напуснал обекта край град Пловдив, където е работил и не се е прибрал в пандиза. Той е бил осъждан неведнъж за закононарушения срещу собствеността и владение на наркотични субстанции.

Под управлението на Районна прокуратура-Пловдив се правят дейни процесуално-следствени дейности и оперативни мероприятия за търсене на избягалия пандизчия.

Предвиденото от закона наказване за бягството е до три години „ отнемане от независимост “.   
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР