Избягалият от САЩ бивш служител на Националната агенция за сигурност

...
Избягалият от САЩ бивш служител на Националната агенция за сигурност
Коментари Харесай

Едуард Сноудън описа руското правителство като корумпирано

Избягалият от Съединени американски щати някогашен чиновник на Националната организация за сигурност на Съединени американски щати Едуард Сноудън, който живее в Русия разказа недвусмислено съветското държавно управление като " Корумпирано “, написа английският вестник The Guardian.

Неговите мнения значат, че препоръчаната среща на върха сред Съединени американски щати и Русия в Хелзинки на 16 юли е евентуално рискова за него, в случай че Доналд Тръмп изиска от Владимир Путин да го съобщи. Сноудън е търсен в Съединени американски щати по три обвинявания по Закона за шпионажа, носещи по най-малко 10 години в пандиза.

Путин може да балансира пропагандната стойност на това, че Сноудън живее в Русия с това да даде на Тръмп елементарен подарък. В изявление за немския ежедневник Süddeutsche Zeitung Сноудън, който живее в Русия от 2013 година, съобщи: " Руското държавно управление е корумпирано по доста способи, това е нещо, което съветският народ осъзнава. Руският народ е топъл. Те са умни. Това е красива страна.

Тяхното държавно управление е казусът, а не хората. " Русия е единственото несъмнено леговище в света за Сноудън. Китай не му разреши достъп до континенталната част на страната, когато беше в Хонг Конг през 2013 година Нито Германия, където има мощна социална поддръжка за Сноудън, нито друга европейска страна, наподобява, желае да се скара с Съединени американски щати, като му предложи леговище. Ако го отиде в Латинска Америка или на всички места другаде по света, Съединени американски щати биха могли да наложат стопански напън или да изпратят екип на Централно разузнавателно управление на САЩ, с цел да го отвлекат. Той сподели: " Вече одобрих, че ще прекарам живота си, като се се оправям с следствията от решението си да кажа на обществеността какво знам. Но в случай че не за мен, то Германия би трябвало да одобри нужните закони, с цел да разреши на бъдещи случаи като мен да намерят безвредно леговище.

Сноудън сподели, че в случай че някой руснак, който направи това, което е направил той " се появи на прага на канцлера Ангела Меркел, тя ще го отбрани. Но в случай че един американец се появи на прага й? На този въпрос не е отговорено ",каза Сноудън. Какво значи за света, в случай че при всичко, което казахме за Русия, тя е единственото леговище за хора като мен? “, се запита Сноудън Запитан за издателя на Уикилийк Джулиян Асанж, с който постоянно се съпоставя, Сноудън сподели: " Аз съм модернизатор, той е бунтовник. Аз не желая да разруша системата, в случай че имам вяра, че тя към момента може да бъде избавена. " Въпреки че Асанж оказа помощ да се провежда бягството на Сноудън от Хонг Конг, двамата имат доста разнообразни възгледи, в това число какъв брой класифицирана информация би трябвало да бъде оповестена, а Сноудън избира по-селективен метод.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР