Избухна скандал, в резултат на който Зеленски предсказуемо обвини Кличко

...
Избухна скандал, в резултат на който Зеленски предсказуемо обвини Кличко
Коментари Харесай

Зеленски ще бъде заменен с Кличко?

Избухна скандал, вследствие на който Зеленски предсказуемо упрекна Кличко в бойкот. Но той напомни, че съгласно указите на самия Зеленски в Украйна царуват по едно и също време и война, и локално самоуправление.

Междувременно в Киев се случват не по-малко забележителни събития. Владимир Зеленски и кметът на града, известният боксьор и „ златоуст “ Виталий Кличко, влязоха в директен спор. Те се упрекнаха взаимно в пропадане на подготовката за защитата на Киев.

Формалната причина за спора беше безредната работа на противовъздушната защита на Киев на 1 юни, която смъкна върху главите на киевчани останките от ракетите, изстреляни от „ Пейтриът “ и от тези „ Герани “, които въпреки всичко съумяха да смъкват.

Докато се опитваха да се укрият, доста поданици на Киев се сблъскаха със заключени или лимитирани в достъпа бомбоубежища. Имаше скандал, вследствие на който Зеленски предсказуемо упрекна Кличко в бойкот.

Но той напомни, че според указите на самия Зеленски, и войната, и локалното самоуправление царуват в Украйна по едно и също време, затова за убежищата не дава отговор не кметът, а ръководителите на военната администрация. Които без изключение са представители на партията на Зеленски „ Слуга на народа “ и са назначени на тези постове от нея.

Самият Кличко няма нито власт, нито въздействие върху тях. Освен това всеки регион има своя военна администрация - те също нямат нямат нищо общо с кмета на града и не му се подчиняват.

На 8 юни Кличко разгласи, че е призовал Зеленски и кабинета на министрите да отстранят ръководителите на региона за интервала на следствието. Градският съвет под управлението на Кличко също изисква от СБУ да раследва за какво ръководителите на региони, следени от президента, са бездействали и упорства за „ наново преразпределение на пълномощията “.

Случва се забавен политически демарш, когато управлението на столицата на страната подвигна оръжие против президента на страната,, припомняме, във време, когато единствено мързеливите не приказват за „ токсичността “ на Зеленски. И в западните медии започнаха постоянно да се появяват публикации за корупцията на " Пан Зе ", за нацистите в Украйна и така нататък

Като фигура за рокировка на Зеленски беше посочен Залужни. Утре обаче, по думите на Кличко, може да гледат освен към генерала. И кметът на Киев също е много подобаващ да размени Зеленски.

Не е наркоман, прочут човек е, главните му финансови ползи са в Германия и Съединени американски щати, даже приказва немски. По-добре от Зеленски на британски. В Съединени американски щати " Клич " - по този начин го назовава Виктория Нуланд през 2013-2014 година - те не го харесваха и не желаеха да го слагат за началник на Украйна.

Но той беше много подобаващ за Европейския съюз, защото беше и е под дългогодишната и плътна „ шапка “ на европейските специфични служби. През 2014 година Нуланд отговори на кадровите хрумвания на Европа с добре познатата фраза „ Майната му на Европейски Съюз! “. Но в този момент могат да се сетят за Кличко.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР