Изброените по-долу целебни билки могат да ви помогнат да излекувате

...
Изброените по-долу целебни билки могат да ви помогнат да излекувате
Коментари Харесай

Как да си помогнем с билки при пневмония

Изброените по-долу целебни билки могат да ви оказват помощ да излекувате неприятни положения като пневмония

Тук акцентът е върху това, че тези потребни растения са съпътстваща терапия, а не панацея и не могат сами да преборят такова тежко положение, каквото е двустранната бронхопневмония, припомня

Основните лекарствени дейности на растенията при лекуването на дихателни проблеми:

- отхрачващо деяние, т.е. способства за понижаване и елиминиране на храчките;

- успокоява раздразнените лигавици на назофаринкса и дихателните пътища;

- отпускат мускулите на горната дихателна система и по този метод потискат пристъпите на кашлица;

- понижаване на отделянето на хистамини, което има успокоителен резултат върху лигавицата на дихателната система;

- битка с нездравословните микроорганизми, които могат да причинят инфектиране в горните дихателни пътища;

Те са източник на антиоксиданти и спомагат за понижаване на резултата от нездравословните окислителни процеси.

1. Подбел

Това растение от дълго време се употребява от коренните американци за възстановяване здравето на белите дробове. Има способността да измества слузта от белите дробове и бронхите, като в същото време успокоява лигавицата. Научно потвърдено е, че подбелът оказва помощ за облекчение на кашлица, астма, бронхит и други положения, свързани с белите дробове. Може да се ползва под формата на смес, чай или изсушена форма.

2. Мащерка

Тази билка е мощна в битката против натрупването на слуз в гърдите поради етеричните си масла, които оферират противогъбични, антибиотични и антисептични свойства. Това е мощно антибактериално и антисептично средство. Етеричното масло от мащерка се употребява необятно в разтвори за стерилизация на ръцете преди интервенцията. Дори разтвор, разводнен 1000 пъти, унищожава стафилокока. Чаят от мащерка оказва помощ да се отървете от бактериите и вирусите, без значение от повода за инфекцията. Мащерката от дълго време се употребява за лекуване на респираторни инфекции и бактериални инфекции като пневмония.

3. Риган

Повечето от преимуществата му се дължат на наличието на розмаринова и карвакролова киселина, които са естествени антиоксиданти, които понижават производството на хистамин, което прави ригана отличен метод за унищожаване на алергии. Това растение има противовъзпалителен и отхрачващ резултат, като по този метод спомага за изчистването на дихателните пътища, като улеснява премахването на храчките и токсините. Освен това етеричното масло от риган оказва помощ за лекуване на грип и елементарната простуда. Той има директен позитивен резултат върху дихателните пътища и проходимостта на носоглътката. Маслото от риган превъзхожда антибиотиците в битката против Staphylococcus aureus.

4. Листа от живовляк

Листата от живовляк от дълго време се употребяват за усмиряване на раздразнената лигавица и облекчение на дразнещата кашлица. Повечето от неговите съединения демонстрират антимикробни, антибактериални, антитоксични и противовъзпалителни свойства. Научно потвърдено е, че работи против настинки, кашлица и всякаква форма на белодробна зараза.

Ефективно отстранява дразненето на лигавиците на гърлото, провокира противовъзпалителен резултат и работи като антибиотик. Листата на живовляк имат спомагателна мощ - запарка или сироп въз основата на тях е в положение да облекчи сухата кашлица заради нарасналата секреция на храчки в белите дробове.

5. Градински чай

Етеричните му масла са виновни за множеството му потребни свойства, облекчават болката в гърлото при кашлица, лекуват белодробни болести и облекчават синусите. Летливите масла от култивиран чай съдържат терпени, туйон, камфор и савана. Можете или да го употребявате под формата на чай от салвия или да вдишвате изпаренията му, с цел да се отървете от простуда.

Това растение е изключително потребно за пушачите, защото облекчава дразненето на лигавицата на белите дробове. Градинският чай има антибактериален и почистващ резултат, отстранява токсините и тапите, доста улеснява дишането.

6. Мента

Ментата съдържа ментол, съединяване, което отпуска гладката мускулатура на дихателните пътища и улеснява дишането. Сушената мента съдържа ментол, ментон, ментил ацетат, ментофуран и кинеол, до момента в който ментовото масло се състои от съединения като лимонов, пулегон, кариофилин и пинен. Ментата работи като необикновен деконгестант, който извънредно дейно унищожава тапите. В допълнение, ментата се е потвърдила като антиоксидант, който се бори против патогенните микроорганизми.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР