Избраният за министър-председател на Ливан Саад Харири подаде оставка, след

...
Избраният за министър-председател на Ливан Саад Харири подаде оставка, след
Коментари Харесай

Премиерът на Ливан Саад Харири подаде оставка

Избраният за министър-председател на Ливан Саад Харири подаде оставка, откакто разгласи, че не е в положение да образува ново държавно управление, съобщи " Франс прес ".

Харири одобри предизвикването преди девет месеца, само че от този момент страната потъва от ден на ден в рецесия.

Международните донори остават непреклонни, че ще преведат събраните за Ливан средства едвам откакто бъде формирано държавно управление, само че политическите кавги неведнъж подкопаваха напъните за сформирането на кабинет. Това на собствен ред докара до невиждана инфлация, като направи недостъпни голям брой жизненоважни артикули като вносни медикаменти и горива.
   
 Снощи се стигна до спорадични конфликти сред протестиращи и полиция, в които са били ранени голям брой хора.

Изявлението на Харири - направено съвсем година след детонацията на пристанището на Бейрут, довела до оставката на последното държавно управление на Ливан - връща политическия развой в изходна позиция и има действителна заплаха рецесията да продължи още доста месеци, разяснява " Франс прес ".

Сега президентът Мишел Аун ще би трябвало да призове Народното събрание да излъчи нов министър председател, който да образува държавно управление, което на собствен ред ще би трябвало да бъде утвърдено от президента и политическите фракции.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР